O vysokom vekovom priemere v kádri FC Barcelona a nutnej potrebe generačnej výmeny sa toho popísalo viac ako dosť. Zdá sa však, že mladíci Ronalda Koemana aj v zápase s Ferencvarasom potvrdili, že sú pripravení, aby prevzali v prvom tíme opraty do svojich rúk.

Ansu Fati, Trincão, Pedri a Dembélé - všetci sa objavili na trávniku v prvý hrací deň nového ročníka Ligy Majstrov. Prvý menovaný sa v zápase blysol gólom a umnou asistenciou na gól Philippeho Coutinha. Stal sa najmladším hráčom v histórii tejto súťaže, ktorý ešte pred dovŕšením 18. roku života strelil 2 góly. Koeman tohto krídelníka informoval, že zostavu na zápasy bude zostavovať na základe výkonov a nie veku: "Je možné, že Fati a Pedri budú hrávať spolu," uviedol Holanďan na tlačovej konferencii pred zápasom s maďarským celkom.

"Budú hrávať na základe ich výkonov, nie veku. Ale na tejto pozícii je konkurencia. Som spokojný s oboma. Sú mladí a je normálne, že raz budú hore, raz dole. Musíme im naďalej pomáhať, aby zlepšovali svoju hru. Pracujú veľmi dobre a hoci nezačali obaja od začiatku, odviedli na trávniku dobrý výkon," povedal Koeman.

Fatimu sa v zápase naozaj darilo a po zápase vyzdvihol predovšetkým víťazstvo tímu proti Ferencvarosu: "O tom, kto bude hrať, rozhoduje tréner," povedal. "Musíme pokračovať v tvrdej práci, ale bolo to pekné víťazstvo a takýto začiatok je dobrý."

Výnimočný debut Pedriho v Lige Majstrov

Mimoriadny večer zažil aj Pedri, mladý talent španielskeho futbalu, ktorý si v drese Blaugranas odkrútil debut v najprestížnejšej európskej súťaži a dokonca strelil gól: "Splnil sa mi sen. Trénerovi to musíme skomplikovať pri jeho výbere hráčov, ktorí budú hrať. Hrať v tíme ako tento nie je jednoduché, ale keď prichádzam na trávnik, chcem uniknúť realite, predstavujem si, ako by som hral doma s mojim bratom."

Darilo sa aj Dembélému, ktorý má stále len 23 rokov - prihral na gól, aby neskôr jeden sám strelil. Trincão na druhej strane patril medzi najnebezpečnejších hráčov Blaugranas. Do zápasu naskočil miesto Griezmanna, ktorý zostal len na lavičke. Koeman bol po zápase s výkonom Portugalčana veľmi spokojný, najmä s jeho profesionalitou.

Veľmi dobre zahral aj Frenkie de Jong, hoci Holanďan mal trochu slabší štart do sezóny. Proti Maďarom sa mu darilo a dokonca si pripísal asistenciu na Fatiho gól. Vzhľadom na vylúčenie Piquého sa na trávnik dostal Ronald Araujo, mladý uruguajský stopér, ktorý odohral posledných 20 minút a šancu využil naplno. V Barcelone v tejto sezóne hrá viacero mladých hráčov, ktorým sa v každom prípade darí nad očakávania.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
2020-10-23 10:57:09
Doufám, že se všichni letos rozehrají a druhá půlka sezóny a hlavně příští sezóna už bude jejich...
Piqué bude na lávce a Araujo v základu, Dest bude základ a Robertinho jen jako náhradník, doufám taky, že Puig získá důvěru trenéra a bude alespoň naskakovat do každýho zápasu když už nebude pravidelně v základu, Pedri to má krásně rozjetý,viděl bych to že by základ hrál on nebo Cou podle aktuální formy,nalevo jasnej Fati, to je zlatej kluk, na druhý straně Trincao,popř Dembelé, pokud by se rozehrál a to vše po boku stále skvělého Messiho, kterého to doufám začne opět bavit a dohraje tu posledních několik let svojí kariéry :)
2020-10-23 12:53:41
Nevíte někdo jak to vypadá s emersonem z betisu? Není nějaká dohoda ze k nám muže přijít příští rok?