Vplyv Francisca Trincãa a návrat Ousmane Dembélého po zranení náhle vytvoril obrovskú konkurenciu na pravom krídle Barcelony. Na začiatku sezóny sa zdalo, že pravým krídlom Blaugranas v tejto sezóne bude Antoine Griezmann. Omyl.

Ronald Koeman vsadil na Griezmanna ako na pravého krídelníka z viacerých dôvodov - vysoká cenovka, rozsiahle skúsenosti z La Ligy či skvelá práca v defenzíve. Ale stačilo len pár zápasov na to, aby Francúz prišiel o svoju pozíciu v základnej zostave. Griezmannovi sa výkonnostne stratili z dohľadu dvaja ďalší mladíci - Trincão a Dembélé, ktorí sa na scéne zjavili tak povediac z ničoho.

Zápas proti Ferencvarosu v plnej paráde ukázal ako si to Dembélé s Trincãom rozdali v boji o miesto v základnej zostave mužstva. Griezmann zatiaľ len v tichosti z tribúny sledoval ako jeho konkurenti predvádzali skvelé výkony. Vzhľadom na to, že bývalej hviezde Atlética Madrid nevonia hra na pravej strane a u trénera cez médiá oroduje o iný post, Trincão a Dembélé budú pokrývať práve tento kraj útoku. Uvidíme, či sa Koeman bude držať svojho pravidla - rozhodujú výkony, nie vek - aj v El Clásicu, ktoré je na programe už počas tejto soboty.

Trincão, skvelá letná posila

Fanúšikov Barcelony rozhodne zaujali výkony mladého Portugalčana. 20-ročný krídelník bol prakticky neznámym hráčom ešte v januári, predtým, než ho Barcelona kúpila z Bragy za 31 miliónov eur. V Barcelone je sotva pár týždňov, ale už počas tak krátkeho obdobia urobil na futbalových fanúšikov veľký dojem.

V zápase s Ferencvarosom sa ukázal od úvodných minút a to na prekvapenie mnohých. Na ihrisku strávil 63 minút a pre súpera predstavoval neustále nebezpečenstvo. Jeho hru charakterizovala odvaha a enormný talent. Ukázal chémiu aj so Sergim Robertom, bol platný ako v útoku, tak aj v obrane.

Ak sa pozrieme na Dembélého výkon, je to takmer ako v prípade Trincãa. S Dembélém počas leta počítal len málokto a to predovšetkým pri pohľade na predchádzajúce sezóny poznačené zraneniami. Očakávania sú v každom prípade obrovské. Proti maďarskému klubu sa na ihrisku objavil ako striedajúci hráč a to Barcelona hrala v oslabení, vetral súpera na svojej strane, prihral na gól, jeden strelil aj sám. Ak je zdravotne fit, môže sa stať rozdielovým hráčom Barcelony v tejto sezóne.

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2020-10-22 18:47:21
Podľa mňa Griezman by mal byť náhradník Coutinha. Oni sú dvaja hráči na ten post a problém je že tam hrá aj Pedri. Takže tento post klub vyšiel vyše 270 mil a sú na neho 3 hráči, zatiaľ čo jediný hrotový útočník v klube je Braitwaithe:D
2020-10-22 20:21:52
No taak. Ako mozme po 1 zapase tvrdit, ze Griezmann je vytlaceny zo zakladu? Aby sme este neplakali, ked sa mu nahodou podari lepsi vykon a zaisti si zaklad na dalsich 5 zapasov