Slávne El Clásico je na programe už zajtra a takýto zápas je veru výnimočný. Katalánci sú v každom prípade pred zajtrajším duelom s Realom Madrid v nevšednej pozícii, pretože debut v tomto výnimočnom stretnutí si môže odkrútiť až 8 hráčov Blaugranas.

Pre mladého hráča je možnosť zahrať si proti Realu Madrid splnený sen, ale len máloktorým futbalistom sa to aj podarí a to viac v poslednej dekáde, kedy kádre oboch klubov boli natrieskané legendárnymi hráčmi. Všetko má svoj koniec a to platí aj pre týchto legendárnych hráčov. Historicky úspešný cyklus v Barcelone skončil a teraz sa do mužstva predralo viacero mladíkov, ktorí majú šancu na svoje premiérové minúty aj v zajtrajšom El Clásico. O ktorých hráčov teda ide?

Zápas s Realom Madrid bude výnimočný aj pre Neta, ktorý doteraz kryl chrbát Ter Stegenovi. Nemec je však stále mimo hru kvôli zraneniu a v zajtrajšom zápase s najväčšou pravdepodobnosťou dostane šancu práve Brazílčan. Pôjde o jeho prvé minúty v El Clásicu. Šancu na minúty má aj Sergiño Dest, ktorý je v Barcelone len krátko, ale už v zápase s Ferencvarosom ukázal, že tréner sa na neho v prípade potreby bude môcť spoľahnúť na oboch stranách defenzívy. Jordi Alba má šancu, aby sa zajtra objavil na trávniku, ale je čerstvo po zranení a sotva od neho očakávať, že bude schopný odohrať celé stretnutie.

Horšiu východiskovú pozíciu má Araujo. V princípe nemôžeme očakávať, že Koeman ho nasadí v základe, nakoľko má k dispozícii Piquého s Lengletom. V prípade problémov je Araujo v každom prípade pripravený pomôcť a môže si do štatistík pripísať prvé minúty v El Clásicu. Veľmi podobné je to v prípade Juniora Firpa, ktorý pre Koemana nie je prvou voľbou, no v prípade nezvyčajných okolností môže odohrať nejaké minúty. Platí však, že v hierarchii sa nachádza už za Destom.

Pjanić má reálnu šancu na debut v zápase proti Realu Madrid. Posila z Juventusu v zápase s Ferencvarosom zaznamenala až 92% úspešnosť prihrávok pri 80. pokusoch. Koeman podľa všetkého dá prednosť De Jongovi s Busquetsom, ale v strede týždňa sa hrá Liga Majstrov s Juventusom na výjazde a Koeman sa môže rozhodnúť pre menšiu rotáciu. Bosniak sa na trávniku môže objaviť ako striedajúci hráč s množstvom skúseností.

Riqui Puig patrí medzi mladíkov, ktorí môžu debutovať v El Clásicu, no v jeho prípade sa to nezdá ako pravdepodobné. Záložník sa totiž nenachádza plánoch trénera Barcelony a šancu dostane len zriedkakedy. Existuje len malá šanca, že zajtra na trávniku uvidíme aj Puiga. Opačné je to v prípade Pedriho, ktorý hrá výborne a to má len 17 rokov. Vek je v jeho prípade skutočne len číslo a zajtra ho podľa všetkého uvidíme v zápase. Koeman má o tomto mladíkovi vysokú mienku a Pedrimu bude určite jedno, či sa do zápasu pozrie v základe alebo ako náhradník.

Šancu na debut v El Clásicu má aj Trincão, ďalší z mladíkov v kádri Blaugranas, ktorý predvádza výborne výkony. Portugalčan bojuje na pozícii pravého krídla o miesto v základnej zostave s Griezmannom. Musíme si teda počkať na zajtrajší deň, či Koeman dá prednosť hviezdnemu menu pred hráčom, ktorý je v súčasnosti v oveľa lepšej forme.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2020-10-23 09:59:08
To čo napíšem nieje hate, ale keď si prečíta človek nadpis, a potom sa pozrie na obrázok, tak sa vyčarí neskutočný úsmev nad tým že Pjanič je mladík. :D :D
2020-10-23 10:03:00
"Portugalčan bojuje na pozícii pravého krídla o miesto v základnej zostave s Griezmannom" - ha-ha, maximálne tak v Koemanovej hlave. Podľa mňa je Griezmann dávno KO, len Koeman to vidí nejak inak protekčne kontumačne. A vzhľadom na dýchavičnosť stopérov a ich nedávnu kartovú históriu nie je až tak málo pravdepodobné, že Araujo nastúpi.