Tréner FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov po prehre s Realom Madrid. Holanďan je presvedčený, že pokutový kop zmenil vývoj El Clásica.

Priebeh zápasu

"Hrali sme dobre, vytvárali sme si šance. Aj v druhom polčase to nevyzeralo zle. Ťažko to pochopiť, nezaslúžili sme si prehrať. Niektoré rozhodnutia rozhodcu sa nedali vysvetliť. Nariadenie pokutového kopu ovplyvnilo výsledok zápasu, do tohto momentu sa nám darilo."

Pokutový kop

"Mal veľký vplyv. Nerozumiem systému VAR, mám dojem, že je využívaný len proti Barcelone. Odohrali sme už 5 zápasov a žiadne rozhodnutie neprišlo v náš prospech, napríklad absencia kariet pre hráčov Getafe. Nezaslúžili sme si prehrať týmto spôsobom."

Zostava

"Mladí hráči sú súčasťou mužstva a rozhodli sme o tom, že ich využijeme v pláne na dnešný zápas. Chceli sme mať kontrolu nad loptou, Leo Messi bol postavený trochu inak a väčšiu úlohu mali zohrávať hráči po stranách. Z tohto pohľadu môžeme byť spokojní, odohrali sme dobrý zápas."

Striedania

"Keď sme prehrávali, chceli sme vytvoriť šance vďaka hráčom, ktorí v tom čase boli na trávniku. Neskôr sme potrebovali sviežosť na krídlach, preto sa objavili Trincão a Dembélé. Vedeli sme, že musíme zareagovať. Je jedno, či by sme prehrali 1:2 alebo 1:3."

Slová rozhodcovi

"Pre mňa to nebol pokutový kop, to som povedal rozhodcovi. Chcel som, aby mi vysvetlili fungovanie VAR v Španielsku. V piatich zápasoch sme nemali žiadnu situáciu v náš prospech. Ani pokutový kop proti Seville, ani červené karty pre hráčov Getafe. Opýtal som sa, či sa VAR používa len proti Barcelone."

Lenglet

"Nehovoril som s ním o tej situácii. Podľa mňa Ramos najprv fauloval jeho. Prišlo potiahnutie za dres, ale nie natoľko silné, aby Ramos mohol spadnúť takýmto spôsobom. Ak vás potiahnu, potom spadnete nad opačnú stranu..."

VAR

"Je normálne, že hráči Realu vyvíjali tlak na rozhodcu, aby si overil túto situáciu. Nič proti tomu nemám. Rozhodca mal využiť VAR, na to tento systém slúži. Viac o tom nechcem hovoriť, ale bol to rozhodujúci moment zápasu."

zdroj: marca.com as.com
foto: marca.com

Diskusia

19 komentáre
2020-10-24 19:44:36
Pýtaj sa seba, prečo si nekoucoval a zobudil si sa v 80minute..
2020-10-24 19:45:05
uplne suhlasim co sa tyka vyjadreniam ku VAR...penaltu sme mali kopat aj my, po ramosovom rameno-ruke v 16, pre taky isty zakrok zobrali messimu gol proti atleticu v copa del rey