Real Madrid vo včerajšom El Clásicu dokázal zdolať svojho úhlavného rivala výsledkom 3:1 a zaznamenal veľmi cenné víťazstvo v tejto sezóne. Zverenci Ronalda Koemana nehrali vyslovene zle, skôr naopak, ale zápas priniesol niekoľko detailov, ktoré usmernili dianie na trávniku.

Ronald Koeman si v prvom rade zaslúži pochvalu za to, že mal odvahu poslať do zápasu zostavu, ktorú sme na trávniku videli. Dodržal slovo a hrali hráči, ktorí majú formu a to bez ohľadu na vek. Je to veľmi pozitívny signál do budúcnosti. Kritizovať ho však môžeme za to, ako týchto hráčov rozhádzal po ihrisku, pretože sme mali pocit, že Barcelona hrá systémom 4-4-2 s Pedrim a Coutinhom na pravom resp. ľavom krídle. Druhý otáznik sa týka striedaní. Prečo tréner čakal až do 80. minúty, aby na trávnik poslal hneď troch ofenzívnych hráčov a Braithwaite sa do zápasu dostal až v úplnom závere hry. Taktiku na tento zápas holandský tréner veru nezvládol a to sme hrali proti najslabšiemu Realu za posledné roky, navyše bez formy.

Tvrdú kritiku za svoj výkon si vyslúžil Sergio Busquets, ktorý odohral jeden z najhorších zápasov za posledné roky. Real si z neho v strede poľa robil dobrý deň. De Jong v nadväznosti na to nestíhal a súper tak nemal najmenší problém dostať sa pred Neta. Prehra v každom prípade poukázala na to, kde sa Barcelona v súčasnosti nachádza - ide o mužstvo v prestavbe s mnohými novými hráčmi; mladými hráčmi, ktorí sa však potrebujú zohrať.

To je aj veľké pozitívum. Veď v zápase si zahral Fati (17), Pedri (17) a Sergiño Dest (19). Pedri nesklamal, hoci ho tréner poslal do hry na inú pozíciu, než mu skutočne sedí. Fati s Destom však odohrali výborný zápas. Prvý strelil gól, ten druhý bol najlepším obrancom. Je na čom stavať. Aj samotný priebeh zápasu poukazuje na to, že El Clásico bolo vyrovnané a Barcelona mala aj viac z hry.

Štatistiky na druhej strane poukazujú na to, že Real bol nebezpečnejší. Obrana Barcelony umožnila Real až 13-krát vystreliť na Neta z vnútra pokutového územia. To nie je dobrá vizitka ako obrany, tak aj zálohy, ktorá obrane veľmi nepomáhala. Prvý gól ide na vrub spomínaného Busquetsa. Možno by stálo za zváženie posadiť Sergia na lavičku.

zdroj: sofascore.com livescore.com youtube.com ESPN
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-10-25 08:14:01
je to tu pekne jasne ukazane že sme boli mimo !! tato prehra ide cela na vrub trenera lebo hned ako prišiel gol od ramnosa malo prist striedanie sergio dole pedri a žaboťrut v obrane keby prišieli zmeny možno by ten zapas skončil inak a to že strieda v 80 minute iba ukazuje aky to je amater trener !!!!!
2020-10-25 08:18:40
Veľmi správne zhodnotenie ??. Stále to hovorím že Koeman tu nemá čo robiť!!