V El Clásico Munuera neodpískal penaltu po zákroku Casemira na Messiho, ale daroval Madridu lacný pokutový kop po nešťastnom zákroku Lengleta.

Sklamanie FC Barcelona z prehry v El Clásico s Realom Madrid (1-3) malo dvojnásobne trpkú príchuť, keďže sa potvrdzujú najhoršie indície okolo rozhodcu Juana Martíneza Munueru. Barça sa domnieva, že rozhodca z Benidormu ju poškodil posúdením situácie na základe VAR. Rovnaké chyby sa u tohto rozhodcu už vlani vyskytli v zápasoch Barcelony v Copa del Rey a Supercopa de Espaňa.

Martínez Munuera nemal rovnaký meter na Barcelonu a Real Madrid VAR pri posudzovaní situácií, ktoré prešli kontrolou VAR.

Korene pochybností o zaťaženosti Munueru na Barcelonu siahajú do minulej sezóny 2019/20. V Barcelone si pamätajú dve rozhodnutia, ktoré ich poškodili. V semifinále Supercopa de Espaňa proti Atléticu Madrid, keď Munuera anuloval gól Lea Messiho s vysvetlením, že loptu zahral rukou. Duel sa skončil tesným a prekvapivým víťazstvom Atlética.

Aj v Copa del Rey

Podobná situácia sa stala aj v zápase proti Athletic Club vo štvrťfinále Copa del Rey. Za stavu 0-0 Martínez Munuera neodpískal penaltu po zákroku na Frenkieho De Jonga v 63. min. Iñaki Williams neskôr v závere zápasu strelil víťazný gól a Barcelone ostali len oči pre plač.

Na druhej strane chyby Martíneza Munueru v zápasoch Realu Madrid boli väčšinou v prospech Madridu. V zápase proti Seville (2-1) anuloval  gól Luuka De Jonga, ktorý bol zjavne regulárny. V súboji proti Getafe (1-0) boli dva podobné momenty medzi Oliverou a Carvajalom interpretované opačne: penalta proti Getafe a nič, keď to bolo v 16ke Madridu.

El Clásico

Situácia sa opakovala v El Clasicu. Rozhodca z Alicante nechcel ani len počuť či pripustiť, aby sa Casemirov zákrok na Messiho riešilo cez VAR, hoci to bol jasný faul. Blaugranas by sa tak mohli ujať vedenia. Na druhej strane však išiel skontrolovať zákrok Clémenta Lengleta na Sergia Ramosa a usúdil, že Lenglet potiahol Ramosa dostatočne razantne, aby z toho bola penalta.

Munuera je bratom rozhodcu Miguela a synom rozhodcu Juana Ramóna Martíneza Martíneza, ktorý bol tiež športovým poradcom pre klub Benidorm. Hovorí sa, že je fanúšikom Madridu a jeho známy Juana s iróniou volajú „syn Ultras“, pričom pripomínajú, že tento medzinárodný medzinárodný rozhodca, predtým než začal dráhu rozhodcu, urobil prvé futbalové kroky v klube Peña Los Amigos (Madrid).

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

8 komentáre
2020-10-26 09:52:12
No ja ten Casemirov zákrok stále nepovažujem za faul.
2020-10-26 10:03:02
Tak tu sa nejedná iba o tohto rozhodcu ,ale hlavne o systém VAR ktorý má rozhodcovi pomôcť.V Real VAR lige sa využíva iba na posúdenie každej spornej situácie v prospech Realu.V LM nepislkali španielsky rozhodcovia tak Real prehral aj s Šachtarom.Podľa toho čo sa deje v LA Lige tak už na začiatku sezóny by sa mal titul odovzdať Realu a ostatné mužstva by mohli hrať o druhé miesto ,ale so spravodlivim rozhodovaním.