Ronald Koeman absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom s Juventusom, na ktorej uviedol, že neľutuje to, čo povedal po El Clásicu a zároveň vyjadril nádej, že Cristiano Ronaldo sa zajtra ukáže na trávniku.

Aký zápas očakávaš?

"Nie je to rozhodujúci zápas, ale pôjde o súboj dvoch skvelých mužstiev, ktoré sa v turnaji chcú dostať ďaleko. Juventus hrá doma, ale dôležité bude, aby sme získali dobrý výsledok a pritom hrali futbal, aký chceme a vytvárali si šance. Súpera veľmi rešpektujeme. Pôjde o súboj na vysokej úrovni."

Čo si myslíš o tom, že ťa môžu vyšetrovať za to, čo si povedal po zápasu s Realom?

"Neľutuje svoje vyhlásenia po El Clásicu. Táto záležitosť nie je v mojich rukách. Nechcem viac hovoriť o tejto téme, radšej sa budem sústrediť na zajtrajší zápas. Najdôležitejšie je to, aby sme zahrali dobre a získali dobrý výsledok."

Zatiaľ nie je jasné, či Cristiano Ronaldo bude môcť nastúpiť. Bol by si radšej, aby nehral?

"Je to pekný zápas pre všetkých, ktorí si ho pozrú a my vždy chceme, aby na ihrisku boli tí najlepší. Ronaldo je úžasným hráčom, ale neviem, či bude schopný hrať z dôvodu koronavírusu. Nie je to moje rozhodnutie a môj problém. Dúfam však, že bude môcť hrať. Veľmi ho rešpektujem. Ak bude na ihrisku, budeme sa musieť veľmi dobre pripraviť."

Majú na teba vplyv mimošportové kontroverzie?

"Keď som hovoril s Barcelonou o tom, že sa môžem stať trénerom, vedel som, že to nebude ľahká výzva a to vzhľadom na zmeny, aké sme chceli urobiť, kvôli koronavírusu a finančným záležitostiam. Výzva je obrovská. Žiadam len o pokoj a čas, pretože meníme množstvo vecí. V zápase proti Realu sme hrali veľmi dobre po viac ako 60 minút. Od gólu na 1:2 sme boli horší, ale vyše hodinu som videl mužstvo s veľkými ambíciami, ktoré si vytváralo gólové šance."

Uvidíme zajtra statočného Koemana alebo konzervatívneho?

"Som tréner, ktorý vždy chce, aby jeho mužstvo malo víťaznú mentalitu, ale nemôžete myslieť len na ofenzívu. Chceme dominovať v zápase a potom s hráčmi, akých máme v ofenzíve, pokúsiť sa súperovi narobiť problémy. Musíme však hľadať rovnováhu medzi útokom a obranou."

Aké možnosti máš v útoku po zranení Coutinha?

"V útoku máme hráčov rôznej charakteristiky. Musíme si vybrať tých, ktorí sú pripravení a dobre sa cítia aj fyzicky. Existuje tiež taktický aspekt, ktorý musíme zvážiť v závislosti od toho, kto hrá v mužstve súpera. Naše plánovania na zajtra spočívajú v tom, aby sme sa pokúsili vyhrať a k tomu je potrebné nasadiť útočníkov."

Aké sú silné stránky Juventusu?

"Juventus patrí medzi najsilnejšie mužstvá v Európe. Je to mužstvo, ktoré je silné v defenzíve aj napriek tomu, že mu chýba niekoľko hráčov. Dokáže udržať výsledok, dominovať v hre a vpredu má skvelých hráčov. Dybala je výborný futbalista a Morata strieľa góly. V tom mužstve je množstvo kvality."

Čo si myslíš o Pirlovi ako trénerovi?

"Najjednoduchšie je vyjadriť názor na Pirla ako hráča. Bol úžasným hráčom v strede poľa a dosiahol množstvo úspechov v rôznych kluboch. O jeho trénerskej kariére nemôžem veľa povedať, pretože trénerom sa stal len nedávno. Ale možnosť trénovať taký klub ako Juventus nedostanete zadarmo. Obaja sme vo svojich kluboch noví, takže môžeme predpokladať, že sme v podobnej situácii. Ako v prípade každého trénera, keď sa zmenia hráči, vyžaduje to čas a pokoj. Viem, že vo futbale nie je veľa času, ale taká je naša práca. Dúfam, že Pirlo bude ako tréner úspešný."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.