FC Barcelona dokázala v Taliansku vybojovať plný počet bodov, čo sa v zápase s Juventusom rozhodne počíta. Katalánci odohrali veľmi dobrý zápas, no stále je čo zlepšovať.

Najlepšie: Reakcia napriek rotácii

Ronald Koeman sa rozhodol opäť vrátiť k rozostaveniu 4-2-3-1, ale urobil niekoľko dôležitých zmien. V zápase si zahral Griezmann a Messi mal dnes pod palcom úlohu desiatky. Zahrať si musel aj Araujo po boku Lengleta, keďže Piqué bol suspendovaný. Kvôli zraneniu nemohol nastúpiť Coutinho. Do zápasu tým pádom zasiahol Pedri a Dembélé a na pravej strane obrany sa objavil Roberto. Koeman sa snažil ťažisko hry presunúť na pravé krídlo, čo sa mu do istej mierny aj podarilo. Pochvalu za dnešný výkon si zaslúži aj Pjanić, ktorý po boku De Jonga odohral dobrý zápas a dobre si počínal aj po boku Busquetsa, keď Araujo musel z trávnika odstúpiť pre zranenie. Na hru takejto Barcelony sa pozerá dobre. Škoda len množstva nevyužitých gólových príležitostí, pretože konečný výsledok mohol byť oveľa pôsobivejší.

Najhoršie: Efektivita a aj obrana

Barcelona dnes nemala žiadne problémy s vytváraním šancí. Dembélé sa snažil využiť svoju rýchlosť a Messi dobre spolupracoval s Pedrim a Griezmannom. Svoj prínos v ofenzíve ukázal aj Pjanić. Všetko to však končilo na slabej koncovke. Po jednom góle z hry mali určite streliť Messi, Pedri, Fati aj Griezmann. Obrana dnes nepracovala úplne dobre, ale vieme prižmúriť oko, nakoľko na stopérskej pozícii hrali nové tváre. Je však hneď jasné, že VAR v tomto zápase neobsluhoval Martínez Munuera.

zdroj: fcbarca.com forcabarca.sk
foto: facebook

Diskusia

8 komentáre
2020-10-28 23:45:52
Dnes som bol milo prekvapený z Dembeleho. Koncovka mala dnes vedro smoly. Pedri je fantastický hráč. Škoda že k Dembelemu nebol Ansu namiesto Griezmana, ale na druhej strane je fajn že všetci rotujú a každý má šancu ukázať čo najviac. Hralo sa dobre aj proti Realu, tam chýbalo tiež viac šťastia. Ak sa táto smola odlepí od päty, tak to budú cukríkové zápasy a ťažká pohoda na nohách.
2020-10-28 23:46:53
Dosť zásadný fakt, že v dnešnom zápase neobsluhoval VAR nemilo známy Martínez Munuera