Tréner Juventusu po prehre s Barcelonou priznal, že jeho mužstvo je v procese prestavby a za úrovňou hry Blaugranas veľmi zaostáva.

Ako hodnotíš túto prehru?

"Vedeli sme, že pôjde o ťažký zápas proti mužstvu, ktoré vie hrať. Okrem toho sa Barcelona rýchlo ujala vedenia. Hovoríme o jednom z našich prvých vystúpení v Lige Majstrov. Sme mužstvo, ktoré potrebuje čas a zároveň sa učíme. Určite nám to poslúži ako lekcia a pomôže nám v rozvoji. Ale je zjavné, že sme ďaleko od úrovne Barcelony, ktorá je trochu ďalej na svojej ceste rozvoja. Musíme sa veľmi zlepšiť, aby sme ju dobehli. Súper má hráčov, ktorí sú zvyknutí na tento typ zápasov, zatiaľ čo pre mnohých našich mladých hráčov to bol druhý zápas v Lige Majstrov."

Mali ste trochu smoly s anulovanými gólmi Moratu.

"Neviem, či sme mali smolu týkajúcu sa gólov. Musíme zlepšiť množstvo herných aspektov."

Čo sa ti páčilo najmenej?

"Musíme sa lepšie rozostaviť na ihrisku. Dybala a Kulusewski sa neraz ocitli veľmi blízko seba. Musíme byť rýchlejší z pohľadu získavania lopty. Urobili sme chybné rozhodnutia, aby sme mohli s Barcelonou zahrať ako rovný s rovným."

Je súčasný Juventus horší od toho z finále Ligy Majstrov v roku 2015?

"Nedá sa to porovnávať. Hovoríme o zmene cyklu. Ako sme už povedali, len teraz začíname projekt a musíte mať trochu trpezlivosti. Máme mladých hráčov, ktorí potrebujú viac zápasov. Proti nášmu stredu poľa stáli úžasní hráči s veľkými skúsenosťami. Bentancur je ešte mladý, podobne ako Arthur či Rabiot."

Chýbal ti Cristiano?

"Áno, ale ešte viac Ramsey. Je pre nás veľmi dôležitým hráčom, ktorý našej hre dodáva silu a talent. Dúfam, že čo najskôr budem mať opäť k dispozícii väčšinu mojich hráčov. Je náročné odohrať niekoľko zápasov v rade s tými istými hráčmi."

zdroj: as.com mundodeportivo.es marca.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2020-10-29 10:37:47
Klobúk dole!
2020-10-29 10:40:50
díval jsem se i na jejich první zápas ve skupině a je opravdu poznat, že to není ono. i když si myslím, že náš včerejší výkon byl jeden z nejlepších za poslední roky(až na proměňování šancí), bral bych to s rezervou. byly tam 2 klíčový absence a tým je navíc v přerodu s novým trenérem.