Pedri podal v zápase s Juventusom veľmi dobrý výkon. 17-ročný mladík bol presný vo svojich prihrávkach a výborne pracoval aj v obrane. Mladíka chvália ako médiá, tak aj spoluhráči z mužstva či bývalí hráči.

Pedri každým ďalším odohraným zápasom posilňuje svoju pozíciu v hierarchii tímu a hovorí sa o ňom čoraz hlasnejšie. Ak mu Európa nevenovala pozornosť po góle strelenom do siete Ferencvarosu či po výkone v základnej zostave v El Clásicu, tak zápas s Juventusom je jasným signálom, s akým talentom máme dočinenia.

Talent a vyspelosť

Ak Pedri vyvážal loptu, spoluhráči sa na neho mohli spoľahnúť. Mladý hráč v zápase zaznamenal 39 presných prihrávok a len v dvoch prípadoch sa pomýlil, takže jeho úspešnosť na úrovni 95,1% budí dojem. Stojí za zmienku, že až 32 prihrávok zaznamenal na súperovej polovici. Niekoľkokrát vďaka driblingu vystavil Juana Cuadrara do úlohy štatistu. Pritom reprezentant Kolumbie je skúsený futbalista, ktorý má za sebou už takmer 450 zápasov. Pedriho však tieto veci neohúria. Alex Delmas informuje, že 80% Pedriho driblingov bolo vydarených. Hráč Barcelony vyhral celkovo 10 z 17. osobných súbojov a z pohľadu celkových dotykov s loptou (64) bol v tíme na 3. mieste. Pri týchto štatistikách je 7 stratených lôpt úplne v pohode, hoci jednu loptu stratil na vlastnej polovici, čím súperovi umožnil založiť nebezpečný protiútok.

Stojí však za to venovať pozornosť Pedriho hre v obrane. Futbalista napriek svojim ofenzívnym kvalitám nezabudol ani na svoje povinnosti v defenzíve. Pedri sa na ihrisku pohyboval voľne, ale rozvážne. Snažil sa pomáhať Jordimu Albovi a pre mužstvo získal až 6 lôpt, podľa denníka AS, najviac v tíme. Vďaka správnemu výberu miesta pomáhal mužstvu udržiavať správne obranné rozostavenie. Aj napriek mladému veku pôsobil skromne a takticky inteligentne. Vyzdvihnúť je potrebné aj všestrannosť 17-ročného futbalistu. Najradšej má, ak ho tréner postaví na pozíciu mediapunta, hoci v zápase s Realom zahral na pravom krídle, aby zabezpečil ofenzívne výpady Viniciusa. V El Clásicu však nezažiaril, pretože na pravom krídle sa necítil úplne dobre, no proti Juventusu na opačnej strane dokázal, že Koeman ho môže využiť aj na tejto pozícii.

Pochvaly a dôvera trénera

Celý futbalový svet chváli Pedriho. Marca píše o "narodení hviezdy" a taliansky La Gazzetta dello Sport dospel k záveru, že záložník "potvrdil, že má potrebné schopnosti, aby si otvoril cestu v tak veľkom klube ako Barcelona." Claudio Marchisio, slávny záložník Juventusu, na Twitteri napísal: "Aký nádherný futbalista. V hre čistý, nikdy nenudí. Gratulujem." V Anglicku poukazujú na "skromnosť, osobnosť a talent" mladého hráča. 17-ročného futbalistu chválili aj jeho spoluhráči z tímu či tréner Koeman.

Holanďan pritom verí v schopnosti Pedriho a často mu dopraje priestor na ihrisku. Ten sa mu odvďačuje skvelými výkonmi. Andrés Iniesta v jeho veku sa dostal do rezervy FC Barcelona a Xavi v prvom tíme nedohral ani minútu. Pedri pritom práve Iniestu označuje za svoj futbalový vzor. A určite si môžeme všimnúť istú podobnosť Pedriho hry v tej Iniestovej ak sa pozrieme na pocit z hry, plynulosť pohybov, no mladík sa pokúsi napísať svoju vlastnú históriu na Camp Nou. Pedriho čaká úspešná budúcnosť, hoci samozrejme nemôžeme zabudnúť na to, že pred ním je ešte veľmi dlhá cesta a v tomto veku sa mu môžu prihodiť aj nevyrovnané výkony. Niet pochýb o tom, že Barcelona má vo svojom kádri ozajstný diamant a Ronald Koeman sa pokúsi zabezpečiť mu zodpovedajúce podmienky pre ďalší rozvoj.

zdroj: marca.com mundodepotivo.es sport.es as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
jirkam Premium
2020-10-29 12:25:27
Olé
2020-10-29 12:36:12
Je veľmi milým prekvapením sezóny a vypadá to že to bude najlepšia posila tohto leta. Mne osobne sa viac pozdáva ako Trinicato.