Josep Maria Bartomeu už nie je na čele FC Barcelona, čo znamená, že čoskoro sa uskutočnia voľby. Kandidáti na prezidenta Blaugranas majú pred sebou niekoľko mesačnú kampaň a už teraz je jasné, že o hlasy socios sa budú uchádzať aj prostredníctvom veľkých mien. Víctor Font sa pritom pokúsi takmer o nemožné.

Víctor Font v rozhovore pre Sky Sports prezradil, že sa ako prezident FC Barcelona pokúsi do klubu stiahnuť zopár tých najväčších legiend Blaugranas: "Našim zámerom je vybudovať veľmi silný a konkurencieschopný projekt a máme veľké šťastie, že sme zdedili štýl hry, ktorý do tejto organizácie vniesol Johan Cruyff. A väčšina najlepších profesionálov, ktorí vyznávajú tento štýl, sú zároveň fanúšikovia a tento klub milujú - ako Pep Guardiola, Xavi, Iniesta, Puyol," vyhlásil Font.

"Všetci sú legendami, ktoré milujú Barcelonu, ale v súčasnosti pre klub nepracujú - musíme ich stiahnuť späť, aby sme zabezpečili veľmi konkurencieschopný projekt," dodal Font. Zdroje blízke Fontovi pritom potvrdili, že kandidát na prezidenta chce, aby Barcelonu trénoval Pep Guardiola a Xavi Hernández bol jeho asistentom. Tieto správy hovoria o tom, že športovým riaditeľom v tomto projekte by sa stal Carles Puyol.

A čo s Messim? Ako sa Font popasuje s neľahkou úlohou udržať najlepšieho hráča sveta na Camp Nou? "Jediné, čo Messi potrebuje, je vedieť, že je súčasťou konkurencieschopného projektu, ktorý ašpiruje na výhru v budúcej Lige Majstrov. Vôbec nepochybujeme o tom, že ak budeme mať tú česť prevziať kormidlo FC Barcelona, sme schopní to dosiahnuť," dodal.

zdroj: livesoccertv.com
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-10-29 21:21:53
Mám obavy, že Guardiola jak je dobrý trenér, tak je špatný manažer. Je až moc megalomanský a jeho nákupy kolikrát jsou přehmaty, které jednoduše nahradí dalším drahým hráčem. Obrana City 300+ mil a možná je hotová, možná ne. Jde o pozici, kterou bude vykonávat, jestli dříve zmíněný ředitel mládeže? Může být, ale není mladý na takovou funkci? Aby měl chuť, přece jen stále počítám s PSG ještě. Puyol narozdíl od něj do vedení musí, to je jasnej kandidát. Iniesta nevím, jak si vede se svým vínem v Japonsku a jestli je možnost návratu, každopádně ho rád uvidím. Xavi je jasný taky,otázka kdy. Barca není štace, kde se máš učit a dělat první své kroky, ale rád ho uvidím a věřím mu. Uvidíme, co je reálné a co správné volby.
2020-10-29 22:38:38
Guardiola síce vyhral s Barcelonou všetko, ale treba povedať, že mal jedno z najkvalitnejších mužstiev v histórii futbalu. Je možné, že Klopp by s takým mužstvom vyhral LM 5 krát alebo 6 krát. Už ku koncu Guardiolovej éry začínala Barcelona stagnovať a tam sú aj korene toho neplodného hádzanárskeho obliehania brány.
S Bayernom nevyhral LM hoci mal hráčov ako Robben, Ribery, Alaba, Lewandowski, Neuer, Hummels atd. V Manchestri si mohol vyberať hráčov, ktorých chcel a medzinárodný úspech neprišiel. Aj v lige je teraz lepší Liverpool. Nie som za jeho návrat ako trénera, hoci nespochybňujem jeho kvalitu. Ale toto je už minulosť. Teraz treba dať šancu ešte Koemanovi.