Mám obavy, že Guardiola jak je dobrý trenér, tak je špatný manažer. Je až moc megalomanský a jeho nákupy kolikrát jsou přehmaty, které jednoduše nahradí dalším drahým hráčem. Obrana City 300+ mil a možná je hotová, možná ne. Jde o pozici, kterou bude vykonávat, jestli dříve zmíněný ředitel mládeže? Může být, ale není mladý na takovou funkci? Aby měl chuť, přece jen stále počítám s PSG ještě. Puyol narozdíl od něj do vedení musí, to je jasnej kandidát. Iniesta nevím, jak si vede se svým vínem v Japonsku a jestli je možnost návratu, každopádně ho rád uvidím. Xavi je jasný taky,otázka kdy. Barca není štace, kde se máš učit a dělat první své kroky, ale rád ho uvidím a věřím mu. Uvidíme, co je reálné a co správné volby.
Viem si predstavit Pepa trebars vo funkcii riaditela La Masie ale uz nie ako trenera Barcelony.A som za to aby Xavi nastupoval
s cistym stolom,az sa situacia klubu trosku stabilizuje a klub sa rozluci s poslednymi mohykanmi zlatej ery Messim,Piquem,Albom a Busqetsom.
tak Pep v City sice kupuje drahých hráčov ale napríklad v takom Bayerne ich tak moc drahých nekupoval. Keď mu je klub ochotný dať toľko veľa peňazí tak nevyužil by ich len málokto + si myslím že v Barcelone by sa určite pozrel aj do La Masie a odtiaľ vytiahol pár hráčov.
Pep měl průsery i u Barcy, kdy si vysloveně vybral Ibrahimovice a Churginskyho, kdy v té době to byli extra drahé nákupy a Barca nebyla tak bohatá. Bayern je specifický na tohle, ale i tam si přinesl průsery Gotze, Vidal (v bayernu mu to fakt nešlo) Costa a Benatia. To máš 4 hráče, co už tam nejsou a stáli 30+. Ano, City ho dotuje, ale on už utratil takových prachů a to, že šejk mu to bere, tak to ho neomlouvá, že mu to nejde. On potřebuje pevnou ruku momentálně nad sebou, aby se nedělo to, co v City. Pep není dobrej manažer, je dobrej trenér.
Pep hlavně kupuje dos vého systému On nemá špatné nákupy ano nějaké faily tam jsou, ale mnohem hůře u něj nesu že je takový perfekcionalista a tvrdá hlava, že mu tohle někdy dokáže totálně zkazit zápas. Už x krát jak vyletěl z LM kdy totálně bez myšlenkovitě poslal na trávník uplně absurdní sestavu a to se mu stalo osudným. Někdy mi přijde že to tak přehání a chce být až takový revolucionář že na to tvrdě doplácí :). Jeho posily mi nevadí protože si je právě do toho svého fotbalu vybíra.
To co si napsal, s tím naprosto souhlasím a napsal jsem již několikrát 1ku1. Ale nesouhlasím, že kupuje do svého stylu. V city je rozežranej, kdy si nakoupil 22 hráčů do Ačka. Do obrany koupil hráče za cca 420 mil za 4 roky působení a to je jen obrana. Převzal tým, co byl mistrem své ligy. Tohle není normální a není to známka dobrého manažera.
Guardiola síce vyhral s Barcelonou všetko, ale treba povedať, že mal jedno z najkvalitnejších mužstiev v histórii futbalu. Je možné, že Klopp by s takým mužstvom vyhral LM 5 krát alebo 6 krát. Už ku koncu Guardiolovej éry začínala Barcelona stagnovať a tam sú aj korene toho neplodného hádzanárskeho obliehania brány.
S Bayernom nevyhral LM hoci mal hráčov ako Robben, Ribery, Alaba, Lewandowski, Neuer, Hummels atd. V Manchestri si mohol vyberať hráčov, ktorých chcel a medzinárodný úspech neprišiel. Aj v lige je teraz lepší Liverpool. Nie som za jeho návrat ako trénera, hoci nespochybňujem jeho kvalitu. Ale toto je už minulosť. Teraz treba dať šancu ešte Koemanovi.
Mohol by niekto z pritomnych definovat co je barcelonska DNA? V ere pred Messim neboli vysledky ako 4 miesto v lige nicim vynimocnym, tuto DNA dufam nikto nechce. A v Messiho ere ide len o to ze mame v zostave najlepsieho hraca v historii. Takeho uz pravdepodobne mat nebudeme.
Teraz pozerám a za Kruyffa hral aj Koeman, on by mal vedieť, ako sa hralo. Ja som subjektívne vnímal barcelonské DNA ako tiki-taku Messiho a spol., čo je, ako pozerám, odlišný štýl od čias Kruyfa, asi to Guardiola prepracoval odvtedy, ale je zvláštne, ako tiki-taku v jednom rozhovore zhodil, možno napokon boli hlavnými tvorcami tiki-taky vtedajší geniálni hráči. Vidím takéto záblesky aj v terajších mladíkoch, možno by stálo za to, aby to rozvinuli.
Ak to tak bolo, tak Xavi bol jedným z tvorcov toho štýlu, preto mi príde ako najvhodnejší kandidát na trénera, najlepśie by bolo mať trénera Iniestu a asistenta Xaviho, ako to bolo niekedy na ihrisku.
my sme hrali 2 druhy tiki taka.
ked boli xavi, iniesta, busquets v najlepsich rokoch, tak lopta medzi nimi a utocnikmi lietala, bol tam pohyb a velka ponuka. iniesta si vedel v strede lahko spravit hraca a hlavne sa to vsetko odohravalo pri sestnastke supera a ked sme stratili loptu, tak nasledoval pressing, ktoreho sa obavali vsetky timy sveta. a bol to najkrajsi futbal aky som videl.
ako zaloha starla , a pomaly odchadzali xavi s iniestom tak ponuka nebola, slabol pressing, ale aby sa nepovedalo, ze sme neostali verni barcelonskej dna, tak sme si nezmyselne posuvali loptu niekde okolo stredoveho kruhu k brankarovi do stredu a k brankarovi. az ma trasie, ked si spomeniem na ten futbal.
neni zle vela nahravok ani velke drzanie lopty, ale treba sa prisposobit tomu, co mame na ihrisku, hrat ako sa najlepsie da a neviazat sa na zbytocnosti.
Pri všetkej úcte k Pepovi si nemyslím že on je správna voľba na post trénera. Ukázalo sa to časom v bayerne a teraz sa to začína ukazovať v City že ten jeho herný štýl je už mŕtvy a ani slabšie tímy nemajú problém sa naň pripraviť. Áno všetci menovaní su legendami klubu ale to niekedy nestačí
raz vypadol proti tridente, to je odpustitelné... navyše Neuer vtedy namotivoval Messiho pred zápasom vyjadrením: "treba ukázať Messimu, kto je tu šéf" :D
Hmmm..A ja si myslim úplný opak. Sorry kluci, ale Cruyffuv projekt nemá s moderním a současným pojetím fotbalu de facto nic společného. Je precteny. Byl skvělý před 20 lety, ale teď je doba “Bayernu” a celá Evropa i svět se mu divá na zadá. Jejich fotbal je plny dynamiky, primocarosti, sily na každým postu, skvele technicky vymakany atd. Konkrétní příklad hovořící za všechny - jeden z nejlepších současných hráčů Barcy je nyní Coutinho. Odcházel na hostování jako zpraskany pes, demotivovany, frustrivany, bez energie atd. Vysledek v Bayernu? Musel tam začít OPRAVDU makat. Nabral svalovou hmotu a i přesto nebyl trvalým členem základní 11ky!!!
Za mě jednoznačně Barca potrebuje čerstvý vítr, zkvalitnit a zintenzivnit pripravu, myslet i na zázemí a kondici, odpoutat se víc od minulosti. “Upgradovat” všechny “genius Barca loci”. A nezlobtecse ns mě, při vsi úctě k legendám - Xavi, Iniesta, Guardiola, Puyol - nenechte je moc mluvit do moderního fotbalu 21. století. Nerozumi tomu. Ani nemuzou. S nimi se Varca dopředu nepohne. Naopak nostalgicky, melancholicky, romanticky budou vzpomínat, rizumbradovat, jak “za jejich éry” to bylo super a zpomalí vývoj a upgrade na moderní fotbal. Jako poradci s menším vlivem možná. Ale hlavní inspiraci bych teď hledal v Mnichově...
Jeremy, vobec si nemyslim, ze by sme s barcelonskym stylom hry nemohli znova uspiet. Len treba si pozriet na akej urovni v akej rychlosti a ako dokonale sme to vtedy hrali.
Jeremy, nesúhlasím. Píšeš, že najsilnejšou stránkou Bayernu je dynamickosť a fyzickosť. Veď presne taká bola aj Barcelona 2008-11. Ponuková činnosť, dynamika a výdrž. Nebol by som si istý, či by dnešný Bayern porazil vtedajšiu Barcelonu. Z hľadiska týchto aspektov tie tímy nie sú až tak rozdielne. Ale jedno je isté, vtedy aj teraz je kľúčom k úspechu pohyb, ten bol vždy najdôležitejší. A so všetkou úctou, ako môžeš napísať, že Xavi, Iniesta, Guardiola a Puyol nerozumejú dnešnému futbalu? Rozprával si sa s nimi o tom? Prečo si názoru, že sú to všetci typy ľudí, ktorí začínajú veto slovami: „Za mojich čias...”? Podľa mňa, keby niekto z nich viedol Barcelonu, tak by nezanevrel na systém futbalu z minulosti, ale ani by sa ho slepo nedržal. Základ je prispôsobiť sa, prispôsobiť systém, priniesť aj nové črty a myšlienky a spojiť ich s metódami, ktoré sa osvedčili v minulosti. Vtedy by sme mohli hovoriť o kombinácií DNA Barcelony a moderného futbalu.
Tak hrať vtedajšiu Barcu s jej štýlom proti dnešnému Bayernu by som chcel vidieť aj ja. Nemožné. Každopádne mám pocit, že všeobecne dnešný futbal je viac do tela plus náročnejší na kondíciu a výbušnosť, útočníci sú natesno dostupovaní a majú menej priestoru a treba povedať že pri osobných súbojoch málokto stiahne nohu či veľakrát sa hráči zrazia hlavami pri hlavičkových súbojoch - každý je nejako akoby viac premotivovaný. Ten rozdiel je vidieť vo futbale medzi zápasmi teraz a pred desiatimi rokmi. A to nevravím o porovnávaní dnešnej hry a hry z čias Maradonu či Pelého. Nevraviac o tom ako sa zrýchlila už len tým, že sú za postrannými čiarami chlapci čo vhadzujú lopty do hry keď tie skončia v aute. Futbalisti nemajú čas trošku si vydýchnuť. Kedysi niekto zakopol loptu do hľadiska a čakalo sa kým ju diváci nevrátili. V dnešnej dobe pôsobí Leo so svojimi troma kilometrami nachodenými počas zápasu ako dinosaurus :-) Keď dával aj napriek tomu góly, nikomu to nevadilo. Teraz keď mu to nejako extra neide tak si to diváci začínajú viac všímať.
Toky, samozrejme futbal napreduje a vyvíja sa, tak ako všetko ostatné. Môžeme len polemizovať o tom či správnou alebo nesprávnou cestou. Každopádne tou fyzickosťou som poukazoval najmä na tú výdrž a ponuková činnosť. Vidíš to aj v našej hre, keď sa hráč rozbehne resp. sa posúva s loptou do predu tak nemá s kým kombinovať, lebo všetci stoja. Aspoň teda tak to bolo v posledných rokoch. Uvidíme ako pod Koemanom. Ale áno máš pravdu, fyzický kontakt a tempo hry je na inej úrovni ako predtým. To je práve jeden z tých aspektov, na ktoré sa musí v novom systéme prihliadať a zostaviť ho tak aby sa prispôsobil aktuálnym podmienkam (viz. posledná veta v mojom predošlom komente) :-)
Toky Píšeš hlúposti,daj link kde si nato prišiel,že " Leo so svojimi troma kilometrami nachodenými počas zápasu ako dinosaurus "Koľko zápasov má Leo,kde nachodí 3 kilometre?Niekedy pozeráš aj futbal kde hraje Barca?Ak pozeráš tak daj,že kto behá okolo neho,prihráva mu a on to trestuhodne zahodí.
Myslím si, že tie 3 km boli myslené s nadsázkou. V posledných zápasoch proti Realu a Juventusu Leo nabehal podľa mna dokonca viac než býva zvykom. Okrem toho Leo je veľký profesionál a nechápem ľuďom, ktorí píšu, že zápasy v tejto sezóne vypúšťa.
Presne tak, myslel som to s nadsázkou. Skrátka štandardne nabehá výrazne menej ako ostatní hráči na ihrisku. Ale áno, posledných pár zápasov pôsobí behavejšie, hlavne teraz proti Juve bol ako vymenený.
Toky Keď napíšeš klamstvo,tak sa to po novom volá,"myslenie s nadsádzkou?"Podľa mňa je to po novom hejt(po starom klamstvo).No daj ten link ako Leo "Skrátka štandardne nabehá výrazne menej ako ostatní hráči na ihrisku".
Leonidas, súhlas a niet čo dodať, presne vysvetlené. Hra za čias Peps a hra neskôr, keď odišli Xavi a Iniesta, zostarla záloha a išlo o statické bago, kde sa čakalo na nápad od Lea. Niečo sa pokúsil zmeniť Enrique, ale ostatní už sa len viezli a stále hovorili o DŇA Barci, ovšem išlo o Barcu bez pohybu a so stovkami prihrávok bez účelu, dozadu a do strán.
Však bychom mohli mít mladou dynamickou zálohu...
Jen kdyby už šel do prdele topbuskec a nekupoval se starej Pjanic což je takovej Rakitic 2.0 který hraje na jistotu dozadu, hlavně aby nezkazil.
Zaloha měl byt De Jong, Puig, Alena, Pedri a Arthur a byl by klid.
Leonidas.nikto z nás fanušikov Barce by to nenapísal lepšie,a ,kto rozumie futbalu
pochopí na prvý krát. Klobúk dole. Forza Barca!!!! Po vymene vedenia ideme dalej
s cistym stolom,az sa situacia klubu trosku stabilizuje a klub sa rozluci s poslednymi mohykanmi zlatej ery Messim,Piquem,Albom a Busqetsom.
S Bayernom nevyhral LM hoci mal hráčov ako Robben, Ribery, Alaba, Lewandowski, Neuer, Hummels atd. V Manchestri si mohol vyberať hráčov, ktorých chcel a medzinárodný úspech neprišiel. Aj v lige je teraz lepší Liverpool. Nie som za jeho návrat ako trénera, hoci nespochybňujem jeho kvalitu. Ale toto je už minulosť. Teraz treba dať šancu ešte Koemanovi.
ked boli xavi, iniesta, busquets v najlepsich rokoch, tak lopta medzi nimi a utocnikmi lietala, bol tam pohyb a velka ponuka. iniesta si vedel v strede lahko spravit hraca a hlavne sa to vsetko odohravalo pri sestnastke supera a ked sme stratili loptu, tak nasledoval pressing, ktoreho sa obavali vsetky timy sveta. a bol to najkrajsi futbal aky som videl.
ako zaloha starla , a pomaly odchadzali xavi s iniestom tak ponuka nebola, slabol pressing, ale aby sa nepovedalo, ze sme neostali verni barcelonskej dna, tak sme si nezmyselne posuvali loptu niekde okolo stredoveho kruhu k brankarovi do stredu a k brankarovi. az ma trasie, ked si spomeniem na ten futbal.
neni zle vela nahravok ani velke drzanie lopty, ale treba sa prisposobit tomu, co mame na ihrisku, hrat ako sa najlepsie da a neviazat sa na zbytocnosti.
Za mě jednoznačně Barca potrebuje čerstvý vítr, zkvalitnit a zintenzivnit pripravu, myslet i na zázemí a kondici, odpoutat se víc od minulosti. “Upgradovat” všechny “genius Barca loci”. A nezlobtecse ns mě, při vsi úctě k legendám - Xavi, Iniesta, Guardiola, Puyol - nenechte je moc mluvit do moderního fotbalu 21. století. Nerozumi tomu. Ani nemuzou. S nimi se Varca dopředu nepohne. Naopak nostalgicky, melancholicky, romanticky budou vzpomínat, rizumbradovat, jak “za jejich éry” to bylo super a zpomalí vývoj a upgrade na moderní fotbal. Jako poradci s menším vlivem možná. Ale hlavní inspiraci bych teď hledal v Mnichově...
Toky - píšeš blbosti
Jen kdyby už šel do prdele topbuskec a nekupoval se starej Pjanic což je takovej Rakitic 2.0 který hraje na jistotu dozadu, hlavně aby nezkazil.
Zaloha měl byt De Jong, Puig, Alena, Pedri a Arthur a byl by klid.
pochopí na prvý krát. Klobúk dole. Forza Barca!!!! Po vymene vedenia ideme dalej