FC Barcelona nezvládla ďalší ligový zápas v rade a jej štatistiky sú znepokojivé, veď v tabuľke je priebežne na 12. pozícii a z posledných 12 bodov získala len 2. Hra vo včerajšom stretnutí nebola zlá, najmä v druhom polčase, no obrovským problémom je premeniť nejakú šancu v gól. Hodnotenie po tomto zápase je teda nasledovné.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Neto - 5,1

Brazílčan v neprítomnosti Ter Stegena podáva veľmi dobré výkony, no vo včerajšom zápase sa postaral o veľkú hrúbku, ktorú domáci využili. Piquého prihrávka mohla byť lepšia, lopta zároveň skočila na nerovnosti, no napriek tomu si mohol počínať lepšie.

Sergi Roberto - 6,6

Zlepšil sa v druhom polčase, výborne spolupracoval s Trincãom, ale stále mu chýba kvalita v poslednej tretine ihriska.

Piqué - 6,4

Mal podiel na jedinom inkasovanom góle, ktorý mužstvo stál dva body. V zápase však zahral dobre.

Lenglet - 6,5

Hral dobre, ale po prvom polčase bol obetovaný, pretože Koeman poslal na trávnik ofenzívnejšie zmýšľajúcu formáciu.

Alba - 6,2

Lietal hore dole po svojej strane, ale v útočnom priestore nemal na hru žiadny vplyv, keďže Alavés bránil so všetkým, čo mal k dispozícii.

Busquets - 5,4

Ďalší úplne podpriemerný zápas. Veľmi často strácal lopty, neskôr videl žltú kartu a Koeman ho na polčas radšej stiahol z diania.

De Jong - 6,9

V druhom zápase po sebe odviedol skvelú prácu na poste pivota a v druhom polčase na stopérovi.

Dembélé - 5,8

Nepokazil veľa, ale zas nepredviedol ani nič extra. Tréner ho po prvom polčase vystriedal, možnože preto, lebo jeho hra sedí skôr zápasom, v ktorých súper nebetónuje.

Messi - 7,5

Mohol sa zapísať na streleckú listinu, ale jeden pokus mu úžasným spôsobom vyškriabal na roh domáci brankár. Je však pravdou, že v súčasnosti nehrá na svojej najlepšej úrovni, no ak má loptu, je veľmi nebezpečný a dirigoval hru svojho tímu.

Fati - 6,8

Narodeniny gólom neoslávil, ale v zápase ukázal niekoľko veľmi pekných okamihov. Bohužiaľ, nepremenil tutovku, keď v nájazde na brankára ani len netrafil bránku.

Griezmann - 7,3

Konečne skóroval, keď vyrovnával na 1:1. Tento gól by mu mohol konečne pozdvihnúť sebavedomie.

Náhradníci

46' Pedri - 6,8

Ďalší dobrý výkon od 17-ročného mladíka. Do zápasu zasiahol na druhý polčas a zdá sa, že jeho prítomnosť zlepšuje presing mužstva.

46' Trincão - 6,2

Na pravej strane bol živý, ale z viacerých sľubných pozícií nedokázal vyžmýkať viac.

46' Pjanić - 7,2

Skvelý zápas - určite sa musí čudovať, čo viac ešte musí urobiť, aby vytlačil Busquetsa zo základu.

68' Dest - 6,2

Do stretnutia naskočil ako náhradník a tréner ho poslal na ľavý kraj obrany. Mal šancu rozhodnúť o výsledku zápasu po Messiho prihrávke z rohu, ale Pacheco jeho strelu výborne pokryl.

78' Braithwaite - 6,2

Koeman ho hodil do zápasu pred koncom v snahe streliť víťazný gól, ale Braithwaite sa sotva dotkol lopty.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

12 komentáre
2020-11-01 09:55:24
Neviem podľa akého algoritmu hodnotí WhoScored, ale Messimu evidentne náramne vyhovuje :D
2020-11-01 10:04:34
Messi zasa dostal znamku za to, ze je Messi a nie za svoj vykon