Ronald Koeman počas svojej trénerskej kariéry nezaznamenal žiadny úspech. Na pár mesiacov viedol aj Valenciu v sezóne 2007/2008. Joaquín, legenda Betisu, ktorý si pod Koemanom zahral vo Valencii, tvrdo kritizoval súčasného trénera FC Barcelona.

Joaquín má v súčasnosti už 39 rokov, no v Betise stále predvádza veľmi dobré výkony. Predtým, v rokoch 2006 až 2011 hrával vo Valencii, kde ako trénera zažil aj Ronalda Koemana. Veterán tvrdí, že Koemanovi by nedal na starosť ani nosenie tréningovej výbavy. Valencia potom síce triumfovala v Copa del Rey, ale Koeman počas svojho polročného pôsobenia v klube zdecimoval káder, predal mnohých hráčov v snahe vyriešiť finančné problémy na pozadí.

Tento postoj Holanďana sa však nestretol s pochopením u hráčov a Joaquín po rokoch priznal, že s Koemanom si ruku veru nepodá. Betis sa s Kataláncami v ligovom súboji stretne už počas tohto víkendu: "Nebola to tá najkrajšia skúsenosť mojej športovej kariéry. Nebola to príjemná skúsenosť, ale ako vždy hovorím: 'Musíte si prežiť všetko a vtedy sa tak aj stalo'. Nechcem hovoriť o tejto záležitosti, pretože úprimne, bolí ma, čo sa vtedy stalo, nemal som dobré obdobie," uviedol.

Keď sa ho novinár spýtal na to, či by Koemana najal ako trénera Betisu, ak by jedného dňa stal prezidentom klubu, Joaquín rázne odpovedal: "Ani ako nosiča tréningového vybavenia! Ale obrátil som list, všetko sme si povedali. Našťastie to netrvalo dlho a boli sme schopní tú sezónu zachrániť tým, že sme ju ukončili čo najúspešnejšie, pretože ročník bol komplikovaný. Počas tohto víkendu ho nepozdravím a on nepozdraví mňa," dodal bývalý hráč Valencie.

zdroj: dailymail.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2020-11-03 13:11:45
Suhlas s Joaquinom. Preco nemozme mat trenera ktory ma za sebou uspechy, ale vzdy takeho co pred 100 rokmi hral za klub?
Marian Premium
2020-11-03 14:45:47
Ak si myslí Joaquin, že z pozície trénera Koeman zdecimoval káder rozpredajom hráčov, aby zachránil zlú finančnú situáciu Valencie, tak len potvrdil, že nosiť tréningovú výbavu môže nanajvýš on sám. Toto má na starosti prezident a športový riaditeľ, trénerovi v takom prípade zostávajú len oči pre plač...