FC Barcelona dokázala poraziť Dynamo Kyjev 2:1. Výsledok je v každom prípade sklamaním, pretože na Camp Nou sa predstavila v podstate rezerve ukrajinského celku. Čo nám tento zápas ukázal?

Najlepšie: Páni brankári - klobúk dole

Marc-André ter Stegen sa dnes po dlhej prestávke vrátil na trávniky a hneď musel ukázať, prečo patrí medzi brankársku elitu. Netovi je po dnešku jasné, že si zachytá v zrejme len v Copa del Rey. Nemec predviedol 6 zákrokov, z toho vychytal 4 čisté šance Dynama. K tomu pridal aj 18 presných prihrávok z 18. pokusov. Určite by sa stal hráčom zápasu, keby nie... 18-ročného Neshchereta na opačnej strane ihriska. Mladík dnes odchytal životný zápas, 12-krát zasiahol proti útočníkom Barcelony. Okrem toho sa Ter Stegenovi mohol rovnať aj pri rozohrávke, keď z 33. pokusov o prihrávku, bol úspešný v 30. prípadoch. Bol to skutočný zápas brankárov.

Najhoršie: Chýbajúca koncentrácia

Slabší zápas v obrane Ukrajincov vieme pochopiť, nakoľko mužstvu chýbalo množstvo hráčov kvôli zraneniam či koronavírusu. Ale oveľa ťažšie je pochopiť, čo dnes stvárali chalani v obrane Blaugranas. Ukrajinci si totiž vytvorili až 5 vyložených šancí. Za víťazstvo môžu Ter Stegenovi nohy ruky bozkávať. U mnohých hráčov Barcelony sme si mohli všimnúť, že hlavou lietajú kdesi v oblakoch. Jednoduché chyby kopili všetci. Kým u Pedriho, Ansu či Desta vieme prižmúriť oko, chyby v prípade Messiho, Albu, Busquetsa, Griezmanna či Pjanića jasne poukázali na to, že mužstvo musí na sebe poriadne zapracovať. Možno by bolo lepšie dopriať priestor na ihrisku aj hráčom, ktorí potrebujú niečo dokázať.

zdroj: fcbarca.com
foto: youtube.com

Diskusia

11 komentáre
2020-11-05 00:25:59
Puig na plac
2020-11-05 00:36:10
Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.