Včerajší zápas Barcelony s Dynamom Kyjev by sa nestrannému divákov páčil, pretože vyložených gólových príležitostí bolo na oboch stranách požehnane. Čarovali však brankári a tak sa zrodila výhra 2:1 pre Blaugranas. V každom prípade je jasné, že domáci hrali zle, keď ich najlepším hráčom bol brankár. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 8,5

Na strane Barcelony jednoznačný hráč zápasu. Pritom odohral prvý zápas za posledné mesiace a predviedol 6 svetových zákrokov.

Sergiño Dest - 6,7

Veľmi dobrý výkon od mladého beka, ktorý sa v mužstve pomaly udomácňuje. Pre Pedriho vypracoval 2 dobré šance.

Gerard Piqué - 7,2

Lietal pomedzi De Jongom a Destom. Zápas, v ktorom musel využiť všetky svoje skúsenosti a dokonca strelil gól ako skúsený útočník.

Frenkie de Jong -  6

V treťom zápase po sebe sme ho videli aj na poste stopéra, keďže Barcelona nemá dostatok hráčov na tejto pozícii. Odohral dobrý zápas, ale pri niekoľkých príležitostiach bol nachytaný na hruškách.

Jordi Alba - 6,5

Príliš často hľadal Messiho, ale ponúkol fantastickú šancu pre Sergiho Roberta. Pri góle Kyjeva však mohol reagovať skôr.

Sergio Busquets - 6,6

Lepší výkon v porovnaní s dvojicou predchádzajúcich vystúpení, ale Koeman ho stiahol kvôli drobným zdravotným problémom.

Miralem Pjanić - 6,4

Opäť začal v základe, druhýkrát z posledných troch zápasov a odohral dostatočne dobré stretnutie na to, aby sa v základe objavil aj v sobotu proti Betisu.

Pedri - 6,3

Hneď na začiatku zápasu nastrelil brvno a potom ho vychytal Neshcheret. Ďalší vcelku dobrý zápas, pritom je potrebné pripomenúť, že má len 17 rokov.

Lionel Messi - 7,4

Vybojoval a premenil pokutový kop hneď na začiatku stretnutia. Neskôr ťahal Barcelonu za víťazstvom, ale proti bol fantasticky chytajúci Neshcheret. Ten vytiahol z vinkla aj učebnicový priamy kop od Messiho. Pochytal mu aj ďalšie šance a Messi tak ukončil zápas len s penaltovým presným zásahom.

Ansu Fati - 7,7

Neshcheret vychytal aj tohto útočníka Barcelony. Fati však prihral Piquému na dôležitý rozhodujúci gól.

Griezmann - 5,6

V 10. minúte nepremenil čistú šancu a potom bol jeho vplyv na hru mužstva zanedbateľný. Tréner ho po hodine stiahol z ihriska.

Náhradníci

60' Sergi Roberto - 6,1

Ako náhradník sa mohol zapísať na streleckú listinu, ale jeho hlavičku zneškodnil bravúrny Neshcheret.

60' Dembélé - 6,8

Opäť úradoval Neshcheret. Dembélé mal v zápase dobré striedanie, ale brankár súpera pochytal všetko, čo Francúz vyslal na bránku - aj špičkovú strelu do vinkla.

74' Lenglet - 5,8

Francúz nezasiahol do hry od začiatku kvôli menšiemu zraneniu, ale Koeman ho predsa len poslal vystužiť obranu aspoň na posledných 15 minút.

74' Trincão - 6,2

Nie najlepšie striedanie. Portugalčan dostal loptu aj v nebezpečných priestoroch, no nedokázal z toho vyťažiť nič.

83' Carles Aleñá - 6,3

Prvé odohrané minúty v sezóne.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

10 komentáre
2020-11-05 09:27:53
Toto muzstvo je vyhorene. Nevidim tam iskru, emociu, radost z hry. Po goloch silene usmevy, asi ani medzi hracmi nie je dobra chemia. Tazko sa bude vyhravat, ked v kabine je dusno.
Jedina radost v tejto sezone su mladi hraci, najma Pedri, Fati a Dest. Konecne je spat Ter Stegen, ten nam bude opat zachranovat kozuch. Pjanic tiez v pohode, dobre okamihy ma aj Dembele. K Messimu sa nejde vyjadrovat, je to PAN FUTBALISTA, ma ale zle obdobie.
Ale zvysok je katastrofa. Bud na to nemaju, alebo sa im nechce, alebo neviem kde je problem. Vcera ma vytacal aj Alba, Griezmannove spalene tutovky je skoda komentovat, Lenglet pre mna absolutne nie je clen zakladnej zostavy.
Pokial sa nezobudia, tak buduci rok Europska liga.
2020-11-05 09:35:38
Dest sice vypracoval pár šancí, ale první poločas několikrát hořel dozadu. Několikrát mu po jeho straně soupeř utekl. Messi sice pár šancí měl, proměnil penaltu, ale těch míčů co ztratil bylo až příliš. 5,6 pro Griezmanna je až moc...