Zverencom Ronalda Koemana sa podarilo prevalcovať Betis Sevilla výsledkom 5:2. Blaugranas si vytvorili množstvo šancí a viaceré z nich konečne aj využili. Horšie je to s obranou, ktorá inkasovala dokonca aj v čase, keď Betis hral už o jedného hráča menej. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,7

Predviedol skvelý zákrok pri zakončení Carvalha a pochytal aj ďalšie príležitosti Betisu. S inkasovanými gólmi nemohol urobiť nič.

Sergi Roberto - 6,7

Góly súpera prišli z jeho strany. Nedokázal si poradiť s veľmi dobre hrajúcim Alexom Morenom. Známku si vylepšil dvojicou asistencií, keď prihral na gól Messimu aj Pedrimu.

Gerard Piqué - 5,6

Pri góloch Betisu bol mimo pozíciu. Musí hrať veľa, pretože Barcelona nemá stopérov nazvyš, no potrebuje oddych. Reprezentačná prestávka mu padne vhod.

Lenglet - 5,6

Podobne ako v Piquého prípade - nebol to jeho najlepší zápas. Častokrát bez koncentrácie, možno preto, že jeho spoluhráči strávili viac času na súperovej polovici.

Jordi Alba - 6,6

Efektívny v útoku. Jeho centre priamo či nepriamo viedli k prvému pokutovému kopu a Griezmannovmu gólu.

Frenkie de Jong - 6,2

Jeden z jeho najlepších zápasov v tejto sezóne. Neraz trielil dopredu s loptou nalepenou na nohe a vedel, čo s ňou.

Busquets - 6,7

V tejto sezóne sa mu v niektorých zápasoch nedarilo, ale v zápase proti Dynamu Kyjev a aj dnes proti Betisu zahral lepšie.

Pedri - 6,9

Naďalej získava minúty a v tejto sezóne ich už teraz odohral viac, než by sme si na začiatku vôbec vedeli predstaviť. A právom. Skvelú prihrávku za obranu mal Griezmann premeniť v asistenciu. Neskôr však Pedri strelil aspoň gól.

Dembélé - 7,5

Strelil fantastický úvodný gól prudkou strelou ľavačkou a pre mužstvo získal pokutový kop, keď jeho gólovú strelu na čiare zastavil hráč Betisu nedovolene rukou.

Griezmann - 7,1

Francúz odohral veľmi dobrý zápas, ale jeho zakončenie akcií bolo tragické. Nepremenil 4 veľmi dobré príležitosti vrátane pokutového kopu až sa konečne zapísal na streleckú listinu, keď doklepol loptu do prázdnej bránky vďaka Messiho genialite.

Ansu Fati - 6,9

Pre mužstvo vybojoval prvý pokutový kop, no nepremenil niekoľko dobrých šancí. Na polčas ho Koeman stiahol z ihriska kvôli drobnému zraneniu.

Náhradníci

46' Messi - 8,8

Skvelý zápas od náhradníka. Dva góly a v podstate brilantná asistencia.

66' Trincão - 6,2

Na trávniku nahradil Dembélého a odohral vcelku dobré striedanie.

78' Braithwaite - 5,9

Nahradil Griezmanna na niekoľko záverečných minút.

86' Pjanić -  6,4

Vystriedal Busquetsa, ale išlo len o kozmetickú zmenu. Na zápas nemal žiadny vplyv.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

8 komentáre
2020-11-07 20:04:53
De Jong hral dnes velmi pekne hlavne smerom dopredu. Darilo sa mu vyvazat loptu cez linie Betisu. Dozadu som ho velmi nesledoval, ale myslim ze by si zasluzil o stupen lepsiu znamku. Rozhodne od zaciatku sezony jeho najlepsi zapas
Lukas Admin
2020-11-07 20:06:38
EDIT k hodnoteniu denníka Sport, ktorý zmenil známky vo svojom hodnotení niekoľkým hráčom. Hlavne 4 pre De Jonga bola na miestenku na psychiatrickom oddelení:
Piqué - 5
Lenglet - 5
De Jong - 7