FC Barcelona vo včerajšom zápase dokázala získať nesmierne cenné tri body, keď Betis Sevilla zdolala výsledkom 5:2. Čo nám ukázal posledný zápas pred štartom novembrovej reprezentačnej prestávky?

Čo s Griezmannom?

Griezmann vo včerajšom zápase podal dobrý výkon, ale tŕňom v oku fanúšikov je jeho strelecká efektivita. Francúz najmä v prvom polčase zahodil aj nemožné a svoju streleckú nemohúcnosť korunoval nepremeneným pokutovým kopom. V zápase však neskôr predsa len skóroval, keď do prázdnej brány doťukol geniálnu prihrávku od Messiho a na jeden ďalší gól prihral. Tieto štatistiky ho určite potešili a niet divu, že po góle sa usmieval od ucha po ucho. Na druhej strane ho kamery zachytili aj na tribúne po striedaní - vyzeral úplne mizerne a bez nálady.. Gól by mu v každom prípade mal naliať do žíl viac energie a istoty. Aktuálne ho čakajú zápasy v drese národného tímu, kde môže na výkon v zápase s Realom Betis nadviazať.

Spasiteľ Messi

Veľkým prekvapením včerajšieho zápasu bola základná zostava bez Messiho, ktorého Koeman nechal na lavičke. Holanďan až do včerajšieho zápasu odmietal poskytnúť Messimu oddych, ale včera bol nútený, keďže Messi má po zápase s Dynamom drobné problémy s členkom. Ale pri pohľade na jeho výkon v druhom polčase by človeku ani na um nezišlo, že Argentínec nie je na 100% fit. Kapitán sa dostal na ihrisko na druhú polku a doviedol tím k víťazstvu 5:2. Prv geniálne prihral Griezmannovi na gól, neskôr sa sám zapísal na streleckú listinu, keď premenil pokutový kop a potom zvyšoval na 4:2 svojim prvým gólom z hry v tejto sezóne. Messi odohral výborných 45 minút a úplne zmenil vývoj zápasu.

Pedri pokračuje v dobrých výkonoch

Mladík sa opäť objavil v základnej zostave a v zápase predviedol, prečo mu Koeman neustále dôveruje. Pritom na začiatku ročníka skutočne nikto neočakával, že 17-ročný dorastenec, ktorý sa k Barcelone pripojil len počas leta, bude jedným z hráčov základu. Máme november, Pedri stále hráva v základe a veru zaslúžene. V zápase poslal výbornú prihrávku za obranu na Griezmanna, ktorú mal premeniť v asistenciu. Neskôr sa Pedri napokon sám strelecky presadil. Mladíkovi pomohlo aj zranenie Philippeho Coutinha. Brazílčan by sa mal vrátiť na trávniky po reprezentačnej prestávke, ale Pedri pre neho predstavuje slušnú konkurenciu.

Koeman má počas repre brejku o čom premýšľať

Niet pochýb o tom, že Koeman po výhre nad Betisom nie je pod tak obrovským tlakom. Predtým však nevyhral 4 zápasy v rade a tak v mužstve je ešte, čo robiť a čo zlepšovať. Katalánci totiž v zápase s Betisom opäť zahodili kvantum šancí a okrem toho sa zranil aj Ansu Fati a zdá sa, že pôjde o dlhotrvajúci absenciu. Krídelník zaznamenal veľmi dobrý štart do sezóny a mužstvu bude určite chýbať. Holanďan musí zapracovať aj na defenzíve, ktorá horela aj v poslednom zápase. Sergi Roberto síce prihral na dva góly, ale v obrane mal deň otvorených dverí. Navyše, zápas nevyšiel ani Piquému a Lenglet je v tejto sezóne kapitola samá o sebe. Defenzíva mužstva potrebuje mimoriadne vylepšiť.

Dembélé sa zahrieva

Jedným z hráčov Barcelony, ktorí sú v dobrej forme, je Ousmane Dembélé. Francúz strelil svoj prvý gól v La Lige takmer po roku a naozaj veľmi efektnou tvrdou strelou. V súčasnej sezóne má v štatistike už 3 presné zásahy, no najväčším pozitívom je, že zasiahol už do niekoľkých zápasov v rade a postupne získava herný rytmus. Krídelník v zápase proti Betisu vybojoval pre mužstvu aj pokutový kop. Veľmi dobrý zápas zo strany Francúza. Isté je aj to, že ak Ansu Fati skutočne vypadne na niekoľko mesiacov, Dembélé bude v tíme ešte dôležitejší.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2020-11-08 17:48:39
Fati vybojoval pennaltu nie ?
2020-11-08 18:58:03
kde si mozem kuknut zaznamy zapasov? rad by som si kukol jak tento zapas, tak zapas s alavesom a juventusom