Barcelonu čaká po reprezentačnej prestávke náročný súboj s Atléticom Madrid na Wanda Metropolitano. Diego Simeone má podľa katalánskeho denníka Sport plán, ako vyhrať tento zápas a to aj v prípade absencie Luisa Suareza.

Počas stále prebiehajúcej reprezentačnej prestávky sa ukázalo, že Luis Suarez mal pozitívny výsledok testu na koronavírus a je otázne, či v zápase s Barcelonou nastúpi. Všetko závisí od ďalšieho testu, ktorý má útočník absolvovať dnes. Ak bude opäť pozitívny, pre Diega Simeoneho to bude citeľná strata, ale argentínsky tréner nemá v pláne zložiť zbrane, pretože v kádri má hráčov, ktorí dokážu nahradiť Uruguajčana. Jedným z nich je Diego Costa, ale tento útočník vynechal posledných 6 zápasov kvôli zraneniu. Bol by rád, ak by zápas s Barcelonou stihol, no ešte stále netrénuje s mužstvom a tak nie je jasné, či sa do víkendu nakoniec stihne úplne zotaviť. Costa bol pre Simeoneho mnoho rokov jedným z najväčších bojovníkov, ale jeho čas pomaly dospel ku koncu.

Tréner Atlética s najväčšou pravdepodobnosťou vsadí na útok, ktorý jeho tímu priniesol presvedčivé víťazstvo 5:0 nad Osasunou. Úlohy falošného útočníka sa vtedy zhostil Marcos Llorente a po bokoch mu vypomáhali Ángel Correa a vo vynikajúcej forme hrajúci João Felix. Tréner môže využiť aj Vitola, ktorý si taktiež získava pôdu pod nohami, ale je veľmi pravdepodobné, že na ihrisku by sa objavil až v druhom polčase.

Sport nepochybuje o tom, že Luis Suarez bude Atléticu citeľne chýbať, ale aj napriek tomu je ofenzíva mužstva mimoriadne nebezpečná vďaka rýchlosti útočníkov a ich schopnosti rýchlej výmeny pozícií. Piquého a Lengleta čaká náročný test, preto musia byť podporovaní zo strany krajných obrancov. Llorente a Correa si budú hľadať možnosti na nabiehanie za chrbát obrancov, tak ako to predvádzali aj v posledných týždňoch.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-11-20 07:42:27
Defenzívneho záložnika na pozíciu falošného útočníka môže vymyslieť fakt iba Simeone. :D
2020-11-20 08:51:12
Barcelonskej obrane robil peklo aj Tokmac Nguen (útočník z Ferencfárošu)