Barcelona stále čaká na návrat hráčov z reprezentačnej prestávky a pozvoľna sa pripravuje na súboj s Atléticom Madrid. Postupne sa dozvedáme aj to, s kým bude Ronald Koeman môcť počítať na tento zápas.

V sobotu si určite nezahrá Sergio Busquets. Barcelona potvrdila, že záložník si podvrtol koleno, no neuviedla ako dlho bude mimo hru. Médiá v každom prípade informujú o približne dvojtýždňovej prestávke. Busquets zrejme príde aj o zápas Dynamom. V zostave ho nahradí Miralem Pjanić, pre ktoré to bude šanca ukázať svoje schopnosti. Bosniak možno ešte dnes nastúpi v zápase proti Taliansku a De Jong zas proti Poľsku. Práve Pjanić s De Jongom by mali v zápase s Atléticom vytvoriť dvojicu pivotov. Všetci hráči by sa mali do klubu vracať od zajtra a trénerský štáb Barcelony zhodnotí, aký vplyv na nich mali reprezentačné zápasy. Novembrová prestávka môže ovplyvniť predovšetkým Messiho, ktorý proti Peru odohral 90 minút, no ubezpečil, že sa cíti dobre a je ťažké očakávať, aby proti Atléticu nehral. Kapitán si zrejme odpočinie v nasledujúcom súboji s Dynamom Kyjev.

AS informuje, že Koeman v najbližšom období stále nemôže počítať s Ronaldom Araujom, takže okrem dvojice Piqué - Lenglet, nemá k dispozícii žiadneho iného stopéra. Siahnuť tak musí do rezervy a preto dnes s prvým tímom trénovali Oscar Mingueza a Santiago Ramos Mingo. Minimálne jeden z nich sa môže ocitnúť v nominácii. Nie je jasné, kedy sa do hry vráti Samuel Umtiti. Francúz už nejaký čas trénuje s tímom, ale stále nedostal povolanie hrať a Barcelona je v jeho prípade opatrná. Lepšie správy sa týkajú Philippeho Coutinha. Brazílčan dnes opäť trénoval s mužstvom, cítil sa dobre a na zápas s Atléticom môže byť k dispozícii.

Iné je to v prípade Pedriho. Reprezentant Španielska do 21 rokov cítil isté problémy po zápase s Faerskými ostrovmi a tak v ďalšom zápase s Izraelom nehral. Išlo však predovšetkým o preventívne opatrenie, pretože mladík sa cíti už dobre. Môže sa stať, že práve Pedri nahradí zraneného Ansu Fatiho na ľavom krídle, hoci Koeman má k dispozícii viacero možností. Rozhodnutie v tejto veci padne po ďalších tréningoch. Zajtra hráčov Barcelony čakajú testy na koronavírus.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-11-18 20:40:21
Sergio Busquets mi pripomína Norbiho Gyobëra. Už roky na to nemá, ale stále sa nejakým zázrakom drží mužstve, (Norbi v repre) :D
Btw stavím sa, že dneska Norbi spraví nejakú chujovinu....