Bývalý barcelonský stredopoliar Ivan Rakitić poskytol rozhovor portálu FIFA.com.

Ivan, prednedávnom ste sa presťahovali naspäť do Seville. Čo hovoríte na tú futbalovú vášeň?

Je to niečo úžasné, to mesto je zrejme najfutbalovejšie zo všetkých v Španielsku. Máme Betis a Sevillu, dvoch výrazných rivalov z Primery División. Oba štadióny sú vzdialené päť minút. Celé mesto žije futbalom a je tu skvelá atmosféra.

Sevilla je pre vás výnimočná aj z rodinného hľadiska...

(smiech) Je to fascinujúci príbeh. Keď som prišiel prvýkrát do Seville, už bolo neskoro. Na ďalší deň ma čakala lekárska prehliadka a musel som vyriešiť mnoho vecí. Bol som nervózny, a tak som pozval brata na drink. V tom bare pracovalo jedno dievča. Hneď, ako som ju spoznal, som si ju chcel zobrať. Môjmu bratovi volal veľký európsky klb, ktorý po mňa chcel prísť lietadlom, aby som podpísal zmluvu, ale ja som povedal: 'Už som dal Sevilli svoje slovo - podpíšem s imi, ale teraz si chcem vziať toto dievča.' Bolo to však náročné, pretože ma odmietala. Musel som tvrdo pracovať - zvyčajne makám na trávniku, ale toto bolo omnoho ťažšie. Po siedmich mesiacoch súhlasila, že pôjdeme na obed a teraz sme spolu deväť a pol roka. 

Aké to bolo prestúpiť do Barcelony, v ktorej hrali Xavi, Andrés Iniesta, Neymar, Luis Suárez a Lionel Messi? 

Rozhodne nie zlé! (smiech) Ale teraz vážne, byť súčasťou jedného z najlepších tímov sveta bolo úžasné. Budem sa cítiť ako súčasť ich rodiny do konca života. Vedel som, že s nimi budem hrať, ale keď som ich videl... zasiahlo ma to. Veľmi som si to užíval a našiel som v nich celoživotných priateľov. S Andrésom sme si veľmi blízki, často sa spolu rozprávame. Za tých šesť rokov som nesmierne vďačný a nikdy ich nezabudnem.

Aké to bolo skórovať vo finále Ligy majstrov v roku 2015?

Bum! Úžasné. Bolo to bláznivé, bláznivé, bláznivé. Pre ten okamih pracujete celý život, a keď to príde, je to pocit, ktorý vám už nikto nezoberie. 

Čo si myslíte o Lionelovi Messim ako o hráčovi?

Nezáleží na tom, kto ste, tohto chlapa musíte sledovať a užívať si ho. Je na inej úrovni. So všetkou úctou k ostatným - na svete je iba jeden number one, a to Leo. Bolo snom odohrať 311 zápasov po jeho boku. Užíval som si to. Chcem povedať: 'Ďakujem ti za všetko, Leo, nikdy nebudeš vedieť, ako veľa pre mňa znamenalo hrať po tvojom boku.'

Zdroj: fifa
Foto: archív

Diskusia

2 komentáre
2020-11-19 16:43:45
LEGENDA ❤️?
2020-11-19 16:46:06
Pekne povedane. Vyzera stastne. Prajem mu to. Konecne o nom mozem rozmyslat jedine v dobrom