Atlético Madrid počas víkendu zdolalo Blaugranas 1:0 po fatálnej chybe Marc-André ter Stegena. Až na túto situáciu však nemecký brankár chytal výborne, no práve táto hrúbka ovplyvnila jeho celkové hodnotenie.

Ter Stegen začal zápas s Atléticom Madrid skvelým zákrokom po strele Saula. Pre mužstvo išlo o mimoriadne dôležitý moment. Následne v dobrých výkonoch pokračoval počas celého zápasu až na spomínanú situáciu, ktorá rezultovala v úvodný gól Atlética Madrid.

Katalánsky denník Sport v každom prípade píše, že Ter Stegen nemôže za tento gól len sám, pretože akciu Atlética odštartovali hráči Barcelony v poli. Ousmane Dembélé bol v tom čase ešte otrasený po nepríjemnom páde na rameno - stratil loptu, čím začal rýchly brejk súpera. Zle zareagoval Gerard Piqué a Sergimu Robertovi je potrebné vytknúť zas to, že reagoval veľmi neskoro.

Nemecký brankár bol v tom čase veľmi vysoko od svojej brány a ak by sa rozhodol pre návrat, riskoval by, že súper by ho preloboval. Ter Stegen sa tak rozhodol pokúsiť sa vyblokovať Carrasca v nábehu, ale Belgičan ho veľmi pekne prekonal. Je potrebné zdôrazniť, že ak by Ter Stegen fauloval Carrasca, bol by zrejme vylúčený.

V neskoršej fáze zápasu mal Ter Stegen menej práce vďaka dobre organizácii obrany. Bohužiaľ, Barcelona nebola schopná otočiť vývoj zápasu a kvôli tejto nešťastnej akcii prehrala v inak veľmi vyrovnanom zápase.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

8 komentáre
2020-11-23 09:41:25
Za mě Stegen udělal dobře, než aby ho hráč přehodil, tak to jednoduše zkusil. Nemít Carrasco štěstí, tak Marc míč měl a upřímně, kdyby zůstal v bráně, tak si nemyslím, že zrovna Lenglet by stihnul rychlého Carrasca křižovat a čistě obrat o balon. Marcovi to nevyšlo, ale můj názor je, že v tý situaci se rozhodl dobře a zkusil to...
8JK8 Premium
2020-11-23 10:02:43
Hlavný problém bol že 45+2 minute pustíme súpera do protiútoku aj keď držíme loptu 10 hráčov Atletika je pod loptou ale Carrasca si nik s obrany nevšimne to je problém nie to že či Marc vystúpi alebo nie mal sekundu na rozmyslenie ťažko mu niečo vyčítať