Potvrdil sa pesimistický scenár a Gerard Piqué môže kvôli zraneniu kolena pauzovať až niekoľko mesiacov. Ronald Koeman musí veľmi rýchlo rozlúsknuť tvrdý oriešok - v obrane totiž nemá kto hrať.

Barcelona má v kádri prvého tímu štyroch stopérov, z ktorých sú k dispozícii už len... Lenglet... Zranený je Ronald Araujo, najnovšie Piqué a Samuel Umtiti - nikto nevie, čo s ním je, ale faktom zostáva, že je nepoužiteľný. Kým Araujo by sa mal vrátiť už čoskoro, Piqué vypadne na dlhé obdobie a Umtiti? Ťažko povedať.

Ronalda Koemana čaká v najbližšej budúcnosti neľahká úloha. Mundo Deportivo informuje, že Araujo by mohol byť k dispozícii 8. decembra za zápas s Juventusom. Práve v prvom zápase s Juventusom sa zranil, ale po troch týždňoch sa vrátil do tréningového procesu a postupne sa zotavuje. Iné je to v prípade Francúza, ktorý síce pracuje s mužstvom už dlhšie obdobie, ale jeho kondícia nie je dostačujúca na to, aby ho Ronald Koeman mohol využiť v najbližších stretnutiach.

Z tohto dôvodu je veľmi pravdepodobné, že Koeman bude musieť nasadiť Frenkieho de Jonga ako stopéra a práve on nahradí Gerard Piquého na nevyhnutné obdobie. V tejto sezóne už niekoľko zápasov v strede obrany odohral. Musíme však pamätať na to, že zranený je aj Sergio Busquets a ak sa De Jong stiahne do defenzívy, tréner musí nájsť druhého pivota k Pjanićovi do stredu poľa. Z tohto dôvodu môže siahnuť do rezervy. Svoju šancu môžu dostať Oscar Mingueza a Santiago Ramos Mingo.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-11-23 11:04:29
Araujo
kluc Premium
2020-11-23 11:06:41
Našťastie najbližšie zápasy máme papierovo dosť slabých súperov, takže keby dostane nejaký hráč B-čka šancu sa ukázať, nebol by som proti, a aj keď sa vráti Araujo tak 3. stopéra budeme potrebovať...