Početné zranenia medzi hráčmi základnej zostavy FC Barcelona môžu byť šancou pre hráčov, ktorí doteraz hrávali menej resp. nehrávali vôbec. Riqui Puig a Carles Aleñá by mohli využiť absenciu Piquého, Roberta či Busquetsa. Píše katalánsky denník Sport.

Denník je názoru, že obaja hráči sa v dnešnom zápase zrejme neobjavia v základnej zostave, ale minimálne jeden z nich by si mohol vybehnúť na trávnik v priebehu stretnutia. Okrem zranených hráčov totiž Ronald Koeman nepovolal ani Frenkieho de Jonga či Lea Messiho, takže Miralem Pjanić nebude mať žiadneho kolegu vo formácii dvoch pivotov. Ak teda tréner nezmení rozostavenie 4-2-3-1 na iný systém, s Bosniakom musí zahrať buď Aleñá alebo Puig. Sport si myslí, že práve Aleñá má pred Puigom miernu výhodu.

Ďalšou možnosťou je postať do zápasu Coutinha ako druhého pivota, čo by mohlo znamenať, že Aleñá by sa ocitol na lavičke, pretože na post mediapunta má holandský tréner v kádri viacerých kandidátov. Messi, Pedri, Dembélé aj Trincão sú hierarchii vyššie ako spomínaná dvojica odchovancov a ako deviatka pravdepodobne zahrá Griezmann.

Puig v tejto sezóne odohral v drese prvého tímu Barcelony len 3 minúty, keď naskočil do koncovky zápasu s Getafe, ktorý Barcelona prehrala. Aleñá na druhej strane dostal šancu v prvom zápase s Dynamom Kyjev - na 7 minút. To, čo povedal Koeman na začiatku sezóny, sa do bodky napĺňa: Puig a Aleñá sa budú na trávniku objavovať len veľmi zriedkavo. Teraz však pred mladíkmi stojí veľká príležitosť ukázať svoj talent vo večernom zápase na Ukrajine.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-11-24 16:54:15
Z toho čo naposledy o Puigovi Koeman povedal vyplýva že môže byť v základe