Finančné problémy FC Barcelona pretrvávajú. Portál El Confidential informuje, že Barcelona tentokrát musí zaplatiť pokutu Daňovému úradu, ktorá bola uvalená za nezrovnalosti súvisiace s platením daní v období od januára 2012 do 2015, ktoré odhalili kontroly.

Daňový úrad od katalánskeho klubu požaduje doplatenie 9 miliónov eur na daniach + ďalších 14 miliónov eur na úrokoch a sankciách. Dlh klubu predstavuje celkovo 23 miliónov eur. Suma bola schválená ešte na jar, ale Barcelona sa obrátila na Najvyšší súd so žiadosťou o pozastavenie splatnosti s vysvetlením, že "ide o výnimočnú situáciu spôsobenú pandémiou koronavírusu, ktorá výrazne znížila príjmy." Klub totiž zdôrazňuje, že pandémia má vplyv aj na dočasný pokles hodnoty hráčov.

Súd napriek námietkam zo strany prokuratúry odsúhlasil žiadosť Barcelony, no nesúhlasil s chýbajúcou zárukou, o ktorú klub taktiež žiadal. Barcelona má dva mesiace na to, aby zložila nejakú záruku. V budúcnosti však bude musieť zaplatiť 23 miliónov eur. El Confidential dodáva, že klub má v súčasnosti len 30 miliónov eur vlastných zdrojov na zabezpečenie nepretržitej prevádzky, čo znamená, že je čoraz bližšie k bankrotu. Barcelona sa v súčasnosti všemožne snaží znížiť platy hráčov a rokovania na túto tému budú pokračovať zajtra.

Mundo Deportivo dodáva, že Barcelona je presvedčená, že nemusí predložiť bankovú záruku súvisiacu s dlhom. Klub zároveň ubezpečuje, že ak by nakoniec existovala takáto potreba, mohol by tak urobiť napriek zložitej finančnej situácii spôsobenej pandémiou.

zdroj: El Confidential mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-11-24 18:05:12
ale sme v sračkách
2020-11-24 18:34:38
To ještě dopadne tak, že spadnem do 2. ligy .... to mě poser :-(