Zverenci Ronalda Koemana odohrali dobrý zápas na ihrisku Dynama Kyjev, keď zvíťazili jednoznačne 4:0 a vybojovali si postup do osemfinále Ligy Majstrov. Stretnutie prinieslo viacero zaujímavých vecí.

Najlepšie: Vydarený prehľad kádra

Je zrejmé, že už nominácia na zápas do Kyjeva vyvolala určité obavy. Mužstvo je totiž bez tak oslabené o dôležitých hráčov a Koeman sa navyše rozhodol nepovolať ani Messiho s De Jongom. O to viac je potrebné oceniť úroveň, akú Barcelona prezentovala v poprehadzovanej zostave. Nesklamali ani tí hráči, ktorých fanúšikovia už dávno odpísali. Carles Aleñá mal svoj podiel na všetkých góloch a k tomu pridal takmer perfektnú štatistiku prihrávok (106/107), čo v prípade postu defenzívneho záložníka je pôsobivé. Braithwaite si do štatistík pripísal dva góly a náhodnú asistenciu a Griezmann sa po príchode na trávnik taktiež zapísal na listinu strelcov. Okrem toho sme boli svedkami skvelého debutu Minguezu a Dest opäť raz potvrdil, že je pripravený hrávať v základnej zostave. Môžeme povedať, že v prípade Barcelony existuje nejaká nádej.

Najhoršie: Je to len Dynamo Kyjev

O Barcelone sme teda popísali množstvo pekného, ale je potrebné pripomenúť, že zverenci Ronalda Koemana mali za súpera oslabené Dynamo Kyjev. Stačí dodať, že hosťom na dominanciu v zápase stačilo zaznamenať 6 obranných zákrokov a 8 vyhraných vzdušných súbojov. To znamená, že domáci sa takmer vôbec nedostali pred bránku Ter Stegena a pod presingom ľahko stratili loptu, čím Barcelone umožnili útočiť po celý zápas. Po tomto zápase určite nie je možné robiť ďalekosiahle závery.

zdroj: fcbarca.com
foto: youtube.com

Diskusia

6 komentáre
2020-11-24 23:53:22
Mne až tak nevadí, že Dynamo Kyjev nie je najsilnejší. Na slabších súperoch si treba napraviť náladu. Hlavne po výkone ako proti Atlétom. Celkovo som spokojný s dnešným výkonom.
2020-11-24 23:53:56
Alena hrá na štatistiky. Zaujímalo by ma koľko s tých 107 prihrávok išlo dopredu. Keby nebol ľavák a mal by 4 na drese tak si myslím, že sa vrátil Rakitič.