Mladý obranca môže byť spokojný so svojim výkonom v zápase proti Dynamu Kyjev. Dest otvoril skóre zápasu a dokázal vniesť do hry mužstva dynamiku. Reprezentant USA musí v najbližšom čase nahradiť Sergiho Roberta na pravej strane obrany.

Denník Sport upriamuje pozornosť na výkon Sergiña Desta v zápase s Dynamom Kyjev, ktorý bol efektívny v obrane, kde sa dokázal dobre rozhodnúť v niekoľkých nebezpečných situáciách. Mladíkovi pri vysoko vytiahnutej obrannej línii pomáha jeho rýchlosť, vďaka ktorej sa bleskurýchlo dokáže z ofenzívy vrátiť na svoju pozíciu a týmto vie zareagovať na protiútoky súpera. Najväčšie prednosti však ukázal v útoku. Pravý obranca sa dokázal rýchlo zapájať do ofenzívnych akcií svojho tímu a vymieňať si loptu so spoluhráčmi. Jedna z týchto dynamických akcií sa skončila úvodným gólom zápasu. Dest sa vďaka tomuto gólu stal druhým najmladším Američanom, ktorý strelil gól v Lige Majstrov a zároveň najmladším obrancom v histórii Barcelony s gólom v tejto súťaži.

Pravý bek Blaugranas sa predviedol pri viacerých ofenzívnych akciách a jeho prihrávku pred bránku súpera mal Riqui Puig pretaviť v gól. Aj Dest sa pokúsil pridať do štatistík ďalší presný zásah, ale svoju strelu nedokázal vtesnať do priestoru brány. 20-ročný mladík zároveň predviedol, že ani dribling mu nie je cudzí.

Dobrý štart kariéry Sergiña Desta na Camp Nou je o to cennejší, pretože Sergi Roberto bude trénerovi chýbať dlhé týždne. Dest musí hernú úroveň zo zápasu s Dynamom potvrdiť aj v súbojoch s ťažšími súpermi, no zároveň si musí dávať pozor na svoj zdravotný stav. Ronald Koeman v súčasnosti nemá v kádri k dispozícii ďalšieho pravého obrancu a ani v rezerve to nevyzerá najlepšie, pretože zranení sú Andrés Solano (v tejto sezóne si už nezahrá) a Sergi Rosanas.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2020-11-26 09:38:15
Dest s Dembele na strane je vražednejšia kombinacia ako Semedo Dembele
Marian Premium
2020-11-26 09:47:47
Dest a Messi by mohli napodobniť spoluprácu Alvés-Messi