Rokovania s hráčmi FC Barcelona o dočasnom znížení platov trvajú a denník Mundo Deportivo informuje, že dohoda je v nedohľadne. Hráči nesúhlasia s individuálnymi rokovaniami a Carles Tusquets chce k záležitosti vydať vyhlásenie. Mundo Deportivo medzičasom informuje, že Ronald Koeman už súhlasil so znížením svojho platu.

Ide pritom o zvláštnu informáciu, pretože nový tréner Barcelony podpísal zmluvu s klubom len v auguste a platové podmienky mali byť prispôsobené zlej finančnej situácii na Camp Nou. Mundo Deportivo píše, že Koeman je ochotný ešte viac znížiť svoj plat tak, ako to urobili Ter Stegen, Piqué, De Jong a Lenglet, ktorí súhlasili so znížením mzdy o 30% na najbližšie obdobie a tieto peniaze im Barcelona vyplatí v budúcich obdobiach. Celý trénerský štáb Barcelony informoval Riadiacu komisiu, že súhlasí so znížením. Tréner má o svojom rozhodnutí informovať aj hráčov na dnešnom tréningu.

Katalánske noviny píšu, že Holanďan hráčov nechce k ničomu donútiť, zdôrazňuje, že konečné rozhodnutie závisí od samotných hráčov. V pondelok však uplynul ďalší termín, kedy mali byť rokovania uzatvorené. Neskôr bol konečný termín preložený na stredu, po zápase s Dynanom, ale ani vtedy sa dohoda nezrodila. Koeman by chcel túto záležitosť uzavrieť čo najskôr, aby sa mohol sústrediť výlučne na športové aspekty.

zdroj: mundodeportiv.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-11-27 12:34:46
Koeman je charakter, snad ho hráči budou následovat a sníží plat i oni.
2020-11-27 13:49:48
Neviem aka je situacia s tym rokovanim o znizeni platov, ale ak to brzdia hraci, tak nakopat ich do riti do jedneho. Vidia, ze financna situacia v klube je zla koli koronavirusu, lebo ludia nemozu ist na stadiony ale aj tak chcu tolko, akokeby ziadny koronavirus nebol hnus