Katalánci dnes v ligovom zápase hostili Osasunu a fanúšikom na nedeľné popoludnie spravili veľkú  radosť nielen vysokým víťazstvom, ale aj predvedenou hrou. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,4

Predviedol niekoľko veľmi dobrých zákrokov a čisté konto si plne zaslúžil.

Sergiño Dest - 6,9

Ďalší veľmi povzbudivý výkon zo strany mladého Američana, hoci fyzicky nebol úplne v poriadku. Pevný v obrane, drzý v útoku.

Oscar Mingueza - 7,2

Mladík pokazil dve prihrávky vo veľmi nebezpečnom priestore, ale vo všeobecnosti predviedol veľmi pozitívny výkon. Pritom išlo len o jeho druhý zápas v seniorskom tíme.

Clement Lenglet - 6,6

Dva-tri-krát bol tvrdo nakopnutý až nakoniec predsa len striedal po ďalšom nešťastnom súboji, v ktorom si podvrtol členok.

Jordi Alba - 7

Dostával sa do nebezpečných priestorov na svojej ľavej strane, ale jeho centrom dnes chýbala kvalita. Pomohol vytvoriť otvárací gól.

Pedri - 6,1

Dnes mu Koeman zveril úlohu pivota a predviedol komfortný výkon.

Frenkie de Jong - 6,5

V prvom polčase poslal úžasnú prihrávku Messimu, no po Lengletovom zranení sa musel stiahnuť do stredu defenzívy.

Philippe Coutinho - 7

V prvom polčase nepremenil vyloženú tutovku, na nakoniec sa mu predsa len podarilo zapísať na streleckú listinu po prihrávke od Griezmanna.

Lionel Messi - 8,2

V dnešnom zápase pôsobil šťastným dojmom, možno najšťastnejším od začiatku sezónu. A zahral veľmi dobre, navyše strelil veľmi pekný gól.

Martin Braithwaite - 7,1

Už len to, že bol na hrote útoku, otváralo priestor pre Messiho, Griezmanna a Coutinha, aby mohli tvoriť. Dokázal streliť úvodný gól zápasu a tento týždeň mu veru ide karta.

Antoine Griezmann - 8,2

Vyzeral ako vymenený. Veľmi dobre spolupracoval s Messim, vytvoril superšancu pre Coutinha, neskôr aj druhú, ktorú Brazílčan už premenil. Aj sa sám zapísal na streleckú listinu fantastickým volejom.

Náhradníci

46' Busquets - 6,2

Do zápasu zasiahol v druhom dejstve, hlási tak návrat po zranení kolena.

61' Dembélé - 6,2

Strelil gól, ale ten bol anulovaný kvôli ofsajdu Trincãa. Potom nepremenil šancu, keď mieril len do bočnej siete.

61' Firpo - 6,3

Z ľavého beka sa tento týždeň stal pán Univerzál - v strede týždňa si zahral na stopérovi a dnes musel hrať aj ako pravý bek.

61' Trincão - 6,3

Prihral Dembélému na gól, ktorý neplatil a v 90. minúte nepremenil šancu po Messiho prihrávke.

67' Aleñá - 6,2

Nahradil zraneného Lengleta a s De Jongom sa stiahli do obrany.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

9 komentáre
2020-11-29 19:31:18
Za mňa dnes Griezmann hráč zápasu .. konečne zahral to čo od neho očakávame .. dúfajme že to ukáže aj proti lepším tímom :D
2020-11-29 19:32:41
Ja si ani nepametam ci niekedy Griezman dostal aspon osmicku...ale dnes hral naozaj dobre,zasluzil si ju a to teda nie som zdaleka jeho priaznivec.