Informácie španielskych denníkov sa potvrdili - Súťažný výbor La Ligy sa rozhodol nezrušiť žltú kartu v prípade Lea Messiho, ktorý dostal v zápase s Osasunou pri oslave gólu, ktorý chcel venovať zosnulému Diegovi Maradonovi.

Barcelona sa na Súťažný výbor obrátila s požiadavkou, aby Messimu bola anulovaná žltá karta za oslavu gólu venovanú Diegovi Maradonovi. Klub sa odvolával na výnimočné okolnosti, ktoré súviseli so vzdaním pocty jednej z najväčších futbalových legiend. Súťažný výbor však kartu ponechal v platnosti. Okrem toho musí Messi zaplatiť pokutu vo výške 600€ za porušenie článku 91 Disciplinárneho kódexu, čo je však nízka pokuta, pretože jej maximálna výška môže dosiahnuť až 3000€. Barcelona ako klub zas dostala pokutu 180€ na základe porušenia článku 52.

Výbor sa vo svojom vysvetlení odvoláva na platné predpisy, ktoré stanovujú, že futbalista musí byť potrestaný za to, keď vyzlečie dres a to bez ohľadu na to, aký obsah pod dresom skrýva. Orgán zdôraznil, že pokus o vzdanie pocty Diego Maradonovi je chvályhodný, ale na základe Disciplinárneho kódexu neexistuje žiadny dôvod na to, aby bol hráč zbavený zodpovednosti na vyzlečenie dresu.

Médiá v každom prípade informujú, že Barcelona tento prípad nehodlá nechať len tak a plánuje sa odvolať. Klub má na to lehotu 10 dní od zajtra. V prípade Messiho tak stále žije šanca, že karta môže byť anulovaná. Barcelona sa môže odvolať na predchádzajúce precedensy, kedy boli tresty pre hráčov anulované. Stalo sa tak napríklad v prípade Sergia Ramosa, keď si chcel uctiť pamiatku zosnulého kamaráta Antonia Puertu.

zdroj: REFE sport.es
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2020-12-02 14:54:26
Zase dvojaký meter. Ach....
2020-12-02 15:04:46
Tu sa nemame o com bavit nebudte zaslepeni pravidla su pravidla Messi si bol toho dobre vedomy ale tych 600 eur? Asi bude musiet znizit vreckove pre Thiaga