Tréner Juventusu odpovedal na otázky novinárov pred zápasom s Barcelonou, ktorý rozhodne o tom, kto skončí v tejto skupine Ligy Majstrov na prvom mieste.

Akú máte formu?

"Predovšetkým chcem vidieť správny prístup. Nech hráči vedia, čo musia urobiť, aby vyhrali. Vieme, že to bude veľmi ťažké, pretože hráme proti skvelému súperovi, ale je to pre nás motivácia."

Je výhra a strelenie troch gólov na Camp Nou nemožná misia?

"V Lige Majstrov sú prekvapenia. Bude to ťažké, ale vieme, že môžeme Barcelone ublížiť. V prvom zápase nám kvôli pár centimetrom anulovali 3 góly. Streliť 3 góly na Camp Nou nie je nemožné."

Ako ovplyvňuješ prístup hráčov?

"Spomínam si na druhý polčas derby s Turínom. Boli sme v stave otočiť vývoj zápasu. Ak sa to podarí aj teraz, urýchli to náš vývoj."

Zahrá Buffon od prvej minúty?

"Je už zdravý a zaslúži si hrať proti Barcelone."

Je Barcelona v kríze?

"Je v procese prestavby, tak ako my. Má mladých hráčov a nového trénera, ale nemôžeme povedať, že je v kríze."

Si presvedčený, že dokážete zmazať náskok súpera?

"Musíme mať zodpovedajúcu zbraň, aby sme vyhrali. Vieme, že budeme mať príležitosti. Nemáme, čo stratiť, môžeme odohrať otvorený zápas. Vieme, čo sme urobili zle v prvom zápase."

Je prvé miesto v skupine dôležité?

"Dôsledkom týchto zápasov je, že mužstvá sa rozvíjajú. Samozrejme, že prvé miesto má svoje výhody, ale najdôležitejšie sú pozitívne dojmy."

Čo zlyhalo v prvom zápase s Barcelonou?

"Neraz sme to analyzovali, veľmi nám to pomohlo, najmä v otázke držania lopty a vyhnutiu sa hre medzi líniami v obrane, pretože v tomto je súper veľmi dobrý."

Čo musíte zlepšiť?

"Nemám rád, ak hráč nehrá na 100%, ale to môže byť dôsledkom nabitého kalendára. Nechcel by som, aby sa to stalo proti Barcelone."

Kto je lepší - Ronaldo či Messi?

"Koeman má pravdu. Už 15 rokov sa starajú o šou a delia si medzi sebou Zlaté lopty. Povedať, že jeden je lepší, než druhý, by bolo nespravodlivé."

Vieš si predstaviť Messiho s Neymarom v PSG?

"Neviem, opýtajte sa Barcelony alebo PSG."

Prekvapila ťa nevyrovnaná hra Barcelony v lige?

"Je to trochu čudné, ale aj normálne, pretože zmenila trénera dvakrát v priebehu roka. Nový tréner musí hľadať nové riešenia."

V akej forme je Messi?

"Je v špecifickom momente života. Počas leta mal isté problémy a chcel odísť. Je to skôr psychický problém, než technický. Na trávniku je však fenomén."

Akým spôsobom vysvetlíš to, že Ronaldo strieľa viac gólov, pritom hrá menej, než v iných sezónach?

"Vždy je na správnom mieste v správny čas."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2020-12-08 15:01:16
V prestavbe jedna ale tie góly po chybách a následne z toho prehry s tým nemá nič spoločné a to spravili hráči čo hrajú za barcu dlho mohol to pomenovať presne barcelona prehrala zápasy svojími chybami
2020-12-08 15:04:20
"Barcelona nemá krízu, je to mužstvo v prestavbe" konečně někdo, kdo má oči otevřené. Ano byli tam i chyby, které nemají nic společného s přestavbou, ale chyby ke sportu patří...bohužel u oblíbené týmu ...super u soupeře.