Tréner FC Barcelona na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že jeho mužstvo odohralo dobrý zápas a zaslúžilo si víťazstvo nad Levante.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Ako hodnotíš dnešný zápas?

"Pripravovali sme sa na to, že náš súper bude využívať vysoký presing. Z tohto dôvodu hral Busquets na pozícii pivota pred stopérmi a Frenkie de Jong bol postavený o čosi vyššie. Vpredu hral Messi v strede a vytváral príležitosti. Videli sme dobré momenty, dnes vyvíjal tlak na Levante."

[Marta Ramón, RAC1] Chcela by som sa spýtať na Riquiho Puiga, ktorý zahral v koncovke zápasu s Juventusom a dnes sa na trávnik nedostal. Je to kvôli tomu, že do médií prenikla informácia o tom, že si mu povedal, aby si pohľadal nové mužstvo?

"Nie, v tlači sa objavujú rôzne veci a nechcem hovoriť na túto tému. Ide o vec, ktorú je potrebné objasniť interne v šatni. Riqui sa rozcvičoval, aby naskočil do zápasu za stavu 0:0, ale vtedy sme strelili gól a plán sa zmenil."

[Adria Albets, Cadena SER] V posledných minútach si stiahol Griezmanna a poslal do hry Umtitiho a mužstvo prežívalo náročné chvíle. Prečo si sa takto rozhodol a prečo malo mužstvo problémy?

"Po väčšinu času sme kontrolovali hru, ale Levante sa pred koncom zápasu vrhlo do útoku. Za stavu 1:0 je to bežné, boli tam štandardné situácie, rohové kopy. Vtedy je potrebné brániť. Paco López nasadil útočníka navyše, ja som zareagoval tým, že som poslal Umtitiho. Je potrebné robiť všetko, aby sa vyhralo."

[Helena Condis, Cadena COPE] Po zápase s Cádizom si bol nahnevaný a po zápase s Juventusom znepokojený. Ako sa cítiš tak tak tesnom víťazstve ako dnes?

"Samozrejme vplyv má konečný výsledok. Mužstvo podľa mňa dobre pracovalo, hoci v druhom polčase sa udialo niekoľko horších momentov. Myslím si, že hráči sa v druhom dejstve zlepšili, vytvorili si veľa šancí a párkrát vystrelili, no Levante dnes malo brankára vo forme. Nemám námietky voči hre mojich hráčov."

[Víctor Lozano, Onda Cero] Barcelona zvyčajne bráni tým, že sa drží pri lopte. Prečo sa to nedialo aj dnes?

"To sú otázky, ktoré hľadajú nedostatky. Kontrolovali sme väčšinu zápasu, ale pred koncom sme sa museli brániť, súvisí to s hrou nášho súpera. Ak tomu nerozumieš, radšej to nechajme tak."

[Josep Capel, RNE] Od začiatku sezóny opakuješ, že vám chýba efektivita pri zakončovaní akcií. Dnes to bolo podobné, mali ste veľa šancí, ale strelili ste len jeden gól. Ako je možné vyriešiť tento problém?

"Je to otázka sebavedomia. Ak útočník strelí gól, tak v nasledujúcom zápase to má jednoduchšie. Dúfam, že vďaka dnešnému víťazstvu v ťažkom zápase moji hráči v stredu preukážu, že môžu hrať lepšie a dokážu strieľať góly."

[Francesc Latorre, TV3] Čo si myslíš o Pedrim, ktorý vždy, keď naskočí z lavičky do zápasu, vnesie niečo do mužstva?

"Ako on, tak aj Trincão sa dnes ukázali z dobrej strany. To sa očakáva od náhradníkov, nasadzujú sa, aby zlepšili hru mužstva. Dnes sa tak stalo, títo hráči nám pomohli vyhrať."

[Gernan Bona, Sport] Zlepší táto výhra trochu náladu alebo zostanú pochybnosti?

"Výhra v zápase je vždy dôležitá, o to viac v našej komplikovanej situácii v lige. Bol to ťažký zápas, ale hráči bojovali o víťazstvo a zaslúžili si 3 body."

[Jordi Blanco, ESPN Deportes] Barcelona dnes zaznamenala množstvo striel a ty a Jordi Alba tvrdíte, že mužstvo zahralo dobre. Doterajšie výsledky však nie sú optimistické a mnohí kritizujú mužstvo v tejto sezóne.

"Kritika je zaslúžená, pretože sme prehrali v 4. z 5. výjazdových zápasov. Body sú veľmi dôležité. Ale ak preanalyzujete viac aspektov, tak uvidíte, že mužstvo sa zlepšuje a vytvára si šance. Musíme mať vyššiu efektivitu a strieľať góly ako prví, pretože nám to výrazne uľahčí ďalšiu hru. Dúfam, že sa tak stane v nasledujúcom zápase a mužstvo ukáže, že vie brániť výsledok. Musíme po celý čas pracovať, aby sme sa zlepšovali."

[Bruno Ballesté, Barça TV] Bol to prvý z troch domácich zápasov počas tohto týždňa. Môžeme očakávať rotáciu alebo vsadíš na osvedčený plán?

"Vzhľadom na našu situáciu v La Lige sú tieto tri zápasy veľmi dôležité a musíme ich vyhrať. Dnes sme odviedli dobrú prácu a zaslúžili sme si vyhrať. Real Sociedad je v tejto sezóne vo forme a musíme zahrať ešte lepšie. Dúfam, že víťazstvo nad Levante nám dodá sebadôveru."

zdroj: BarçaTV
foto: facebook

Diskusia

11 komentáre
2020-12-14 00:51:12
Mily Koeman,super nemal brankara vo forme,nepochytal ziadne vylozene sance ako zvykne Ter Stegen. Pochytal to co mal pochytat,prestante sa vyhovarat nato ze super ma vzdy brankara vo forme len zato ze ste neschopni strelit gol a bud nevystrelite za zapas alebo strielate lopty ktore kazdy brankar chyta 1000x na treningu kazdy den. Dakujem za pochopenie
2020-12-14 00:54:33
Musime sa naucit branit vysledok? 1:0 napriklad? Pan Koeman asi ste sa ocitli na zlom mieste. Toto je Barcelona, nie nejaky klub zo spodu tabulky, ktory remizu oslavuje ako vitazstvo.