Imanol Alguacil pred zajtrajším zápasom verí, že Barcelona je napriek svojej aktuálnej pozícii v lige stále náročným súperom. Na tlačovej konferencii zdôraznil, že na Camp Nou bude ťažké zvíťaziť.

Povolanie Oyarzabala a Illamamendiho

"Sú v nominácii, ale ani jeden z nich nebude hrať. Mikel možno zahrá v sobotu s Levante a vycestuje s nami, pretože z Barcelony odletíme rovno do Valencie. David Silva nezahrá ani v jednom z týchto zápasov. Oyarzabal má k návratu bližšie, uvidíme, či vďaka ďalším tréningom stihne Levante. Guridi bohužiaľ naďalej netrénuje s tímom a zranenie Miguela našťastie nie je vážne, ale neviem povedať, kedy sa vráti. Aritz má problémy s rebrami, bude chýbať v troch kolách."

David Silva

"Prechádzajúce zranenie nemá nič spoločné s terajším. Problémy sa začali v zápase s Eibarom. Hral, pretože sa cítil dobre, ale potom pocítil problémy a rozhodli sme sa, že v nasledujúcich dvoch zápasoch nebudeme riskovať. Uvidíme, či nastúpi proti Atléticu."

Zápas s Barcelonou

"Vždy som optimista. Vždy sa snažíme hľadať riešenia bez ohľadu na to, s kým hráme a aká je taktika. Zápas môže byť otvorený, ale ak si poradíme s presingom, obrana Barcelony bude uzatvorenejšia v porovnaní s predchádzajúcimi sezónami."

Forma súpera

"Barcelone sa darí veľmi dobre, je jasné, že hrá nevyrovnane, ale vo všetkých zápasoch si zaslúžila dobrý výsledok. Nie je však efektívna. V Lige Majstrov zaznamenala dva vysoké výsledky, 5 gólov strelila Betisu, 4 Villarrealu... Niektoré zápasy sú zablokované, tak ako s Cádizom, ale je to z dôvodu slabej efektivity. Barcelona je na tom fyzicky lepšie ako po minulé roky."

Predĺženie zmluvy

"Som veľmi pokojný. Keď budeme mať čas, po tomto maratóne zápasov, sadneme si a určite dospejeme k dohode."

Griezmann

"Hrá veľmi dobre, ale chýbajú mu góly. Z fyzického pohľadu má dobré výsledky, vytvára akcie, ale chýbajú mu góly. Myslím si, že Messi, ktorého považujem za najlepšieho hráča v španielskej lige, a Griezmann, sú v podobnej forme. Keď začnú strieľať góly, Barcelonu nezastaví nikto."

30 rokov bez výhry na Camp Nou

"Je to obrovská výzva, mám v sebe veľkú radosť. Počas posledných dvoch návštev sme boli blízko, minimálne v uplynulej sezóne. Ak sa nám podarí zopakovať posledný zápas, budeme môcť vyhrať."

Európska liga

"Sme radi, že máme tak silného súpera ako Manchester United. Je to veľký klub, tešíme sa na tento dvojzápas."

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2020-12-15 21:45:27
Tak zas no či tie góly Griezmann začne dávať... Lebo čakáme už veľmi dlho
2020-12-15 22:15:33
Dúfam že hneď proti vám ??apom 5 dajú dokop???