Imanol Alguacil po zápase s Barcelonou zdôraznil, že jeho mužstvo prehralo preto, lebo súper bol lepší. Tréner Realu Sociedad si myslí, že Katalánci odohrali najlepší zápas za posledné obdobie.

Ako hodnotíš tento zápas a jeho výsledok?

"V defenzíve sme videli najlepšiu Barcelonu za posledné obdobie. To o nej hovorí veľa, pretože k tomuto zápasu pristúpila s rešpektom. Už nejaký čas sme nevideli tak agresívnu a intenzívnu Barcelonu, dokonca aj Messi dral trávnik, aby získaval lopty a to sa od neho nevidí často. Nebolo fér, že sme sa ujali vedenia, súper nás prevyšoval, ale pravda je taká, že zápas bol otvorený a mohli sme remizovať, pretože v druhom polčase Barcelona už nemala toľko energie, no nám chýbala presnosť."

Isak mal šancu na remízu...

"Mali sme jasné šance v zápase s najlepšou Barcelonou v tejto sezóne, ale je potrebné ešte ich aj využiť. Pozitívne je to, že sa dostávame do šancí. Škoda, že ju Isak nevyužil, zvyčajne nezahadzuje jasné príležitosti, ale niektorí hráči Barcelony dnes takisto mali podobné či dokonca ešte lepšie šance a tiež ich nevyužili. Najdôležitejšie je, že sme si tvorili príležitosti. Kvalita Isaka je pre nás zrejmá."

Po 7. zápasoch bez výhry je možné hovoriť o kríze, ale v klube o tom nikto nehovorí, pretože všetci ti dôverujú, keďže si si to zaslúžil.

"Nepochybujem o tom, že to tak je, pretože sme naďalej na vysokých pozíciách v tabuľke a preto Barcelona k tomuto zápasu takto pristúpila, vedela, aký má súper potenciál. Ak sme v tabuľke vysoko, tak si to zaslúžime. Po tomto zápase však odtiaľto odchádzame smutní z dôvodu prehry. Sme spokojní len z polovice, pretože v prvom polčase sme nevideli taký Real Sociedad ako vždy. V ďalšej fáze zápasu sme videli už našu najlepšiu verziu, hrali sme priamočiaro, odvážne. Súper premárnil svoju šancu rozhodnúť zápas v prvom polčase."

zdroj: as.com marca.com sport.es
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-12-17 12:06:05
Konečne jeden tréner, ktorý sa nevyhovára. Ale uznal kvalitu súpera. Povedal to celkom objektívne. Bol to super zápas. Konečne sa dalo na to pozerať.
2020-12-17 13:10:09
Pánovi trénerovi Alguacilovi dávam plus a plus na diaľku klobúk dolu za hru a rešpekt.