Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po remíze s Valenciou pôsobil pomerne rezignovane. Rozhovor hneď po zápase pre BarçaTV si môžete prečítať na tomto odkaze.

Viac vám záležalo na lepšom rytme zápasu alebo na väčšej kontrole?

"Náš zápas nebol vyrovnaný, boli aj dobré momenty. Mali sme šance na tretí gól, ale v niektorých momentoch sme strácali loptu, dochádzalo k akciám jeden na jedného. Chcel som hrať s trojicou stopérov, aby sme viac kontrolovali zápas v defenzíve."

[Marta Ramon, RAC1] Čo ťa viac frustruje? Chyby v obrane alebo zlá efektivita?

"Dnes sme nezahodili veľa šancí, v prvom polčase ich nebolo veľa, možno jedna či dve. Znepokojuje ma to, že nevieme, čo je potrebné v danom zápase robiť. Vždy sme chceli útočiť a strieľať góly, ale niekedy to nie je možné, je potrebné aj brániť a viac kontrolovať hru. To je riziko hry s veľkým priestorom za chrbtom. Mali sme nejaké straty, takže to bolo ešte ťažšie."

[Adria Albets, Cadena SER] Myslíš si, že mužstvo dnes v hre aj prístupe urobilo krok vzad?

"Pokiaľ ide o prístup, s tým nesúhlasím, naša úroveň bola nevyrovnaná. Nehrali sme dobre počas celého zápasu, strácali sme loptu a kontrolu. Mužstvo malo pochybnosti."

[Helena Condis, Cadena COPE] Schreuder pred zápasom povedal, že De Jong mal isté problémy. Počas prestávky však nahradil Busquetsa. Prečo táto zmena? Bol Frenkie pripravený na 100%?

"Frenkie mal problémy na včerajšom tréningu, lekári povedali, že by bolo riskantné, aby nastúpil od začiatku. Nechali sme si ho pre prípad, ak by sme ho potrebovali. Tak aj bolo, chceli sme niečo zmeniť, v útoku zahrať inak. Zmena nie je výsledkom hry Busquetsa."

[Josep Capel, Radio Nacional] Hovoril si o nedostatočnej vyrovnanosti, vždy niečo chýba. Ako to zmeniť?

"Je možné, že vyrovnanosť chýba niektorým hráčom. Musíme odohrať viac zápasov, aby sme vedeli, čo potrebujeme. V priebehu zápasu sa objavia pochybnosti, je potrebný čas a práca, najmä mladí hráči musia v tomto aspekte dozrieť."

[Víctor Lozano, Onda Cero] Veľa gólov inkasujete po štandardných situáciách. Ako to môžete zlepšiť? Vo vyrovnaných zápasoch to môže mať veľký význam.

"Na bránenie takýchto akcií nemáme dostatok vysokých hráčov. Nemôžeme nechať nikoho s jedným obrancom a ak áno, tak je potrebné byť pred ním. Neskôr je možné prehrať súboj o pozíciu, sme nižší, takže máme väčšie problémy."

[Laura Brugues, TV3] Zápas ste opäť začali s tým, že ste inkasovali ako prví. Ako to vysvetlíš?

"Tentoraz sme aspoň zareagovali. Po inkasovanom góle sme otočili stav a dostali sme sa do vedenia, ale nevyužili sme možnosti na strelenie tretieho gólu. Musíme vedieť, že niekedy dobrá hra a veľa šancí nie sú najdôležitejšie. Musíme byť schopní dotiahnuť zápas k zisku dobrého výsledku."

[Jordi Blanco, ESPN] Dá sa povedať, že s titulom ste sa rozlúčili?

"Nie, pred nami je ešte veľa zápasov. Strácame veľa bodov, ale je to náročná sezóna pre všetkých. Situácia môže byť iná v priebehu dvoch mesiacov. Kalendár je nabitý, najmä v kluboch, ktoré hrajú v európskych pohároch. Viem však, že strata je obrovská. Musíme bojovať."

[Bruno Balleste, Barça TV] Dnes ste hrali s dvojicou rozostavení. Čo si chcel zmeniť počas prestávky a na koniec, keď si nasadil Lengleta?

"Ak hráte proti 4-4-2, niekedy je riskantné hrať na 1 proti 1. To bol problém, niekedy sme dominovali, ale vždy existovalo nebezpečenstvo, že môže prísť k protiútoku. Hrať traja na dvoch zvyčajne zabezpečí väčšiu kontrolu."

zdroj: BarçaTV+
foto: facebook

Diskusia

10 komentáre
2020-12-19 20:19:56
Hovoris o sebe trenerko?
2020-12-19 20:33:29
Jejda on porad veri v titul...