Lionel Messi vyrovnal Pelého rekord v počte gólov strelených za jeden klub. Ako Pelé za Santos, tak aj Messi za Barcelonu, nastrieľali už 643 gólov, pričom Leo môže svoj rekord na Camp Nou ešte zveľadiť. K Messiho úspechu sa vyjadril aj sám Pelé prostredníctvom sociálnych sietí.


"Keď tvoje srdce prekypuje láskou, je ťažké zmeniť svoju cestu. Rovnako ako ty, aj ja viem, aké je to milovať nosenie rovnakého dresu každý deň. Rovnako ako ty, aj ja viem, že nie je nič lepšie ako miesto, kde sa cítime doma. Gratulujem k tvojmu historickému rekordu, Messi. Ale predovšetkým ti gratulujem k tvojej nádhernej kariére v Barcelone. Príbehy ako tie naše, milujúc ten istý klub tak dlho, budú vo futbale bohužiaľ čoraz vzácnejšie. Veľmi ťa obdivujem."


Vtipnou zaujímavosťou je, že hoci sám Pelé uznal, že Messi nastrieľal už 643 gólov, podobne ako ostatné štatistické portály či futbalové organizácie, madridský denníka Marca, ktorý udeľuje ocenenie Trofeo Pichichi v Španielsku pre najlepšieho strelca La Ligy, tvrdí, že Messimu k vyrovnaniu Pelého rekordu stále chýba jeden gól a teda dovedna ich nastrieľal stále len 642. Ten jeden chýbajúci presný zásah sa týka Messiho gólovej strely v zápase s Athletic Club v sezóne 2012/2013, ktorú Fernando Amorebieta tečoval do vlastnej siete. Kým Marca gól priznala hráčovi súpera ako vlastný, zvyšok sveta ho priznal Messimu. Na čele s Mateu Lahozom, ktorý vtedajší zápas rozhodoval.

Messi počas svojej kariéry odohral za Barcelonu 747 zápasov, kým Pelé v Santose potreboval na strelenie 643 gólov len 659 zápasov - dres Santosu obliekal celých 17 rokov.

zdroj: marca.com instagram
foto: instagram

Diskusia

3 komentáre
2020-12-20 11:34:27
Pekne gesto od peleho a na marcu sa nevyjadrujem
2020-12-20 11:53:05
To akože čo si Marca zmyslí tak je pravda? Celý svet uznal Messimu ten gól aj Lahoz ako hlavný rozhodca toho zápasu, tak nechápem tej polemike. Kto rozhoduje o dianí na ihrisku hlavný rozhodca, alebo madridský denník?