Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po zápase s Realom Valladolid komentoval jasné víťazstvo svojho tímu. Holanďan je spokojný s hrou mužstva, ktoré si udržalo koncentráciu po celé stretnutie.

[Marta Carreras, Catalunya Radio] Prečo si sa v dnešnom zápase rozhodol zmeniť herný systém?

"Dnes sme zmenili rozostavenie, aby sme mali väčšiu kontrolu zozadu a aby sme využili schopnosti našich krajných obrancov. Vďaka tomu sme mali troch stopérov proti dvom útočníkom súpera, stred poľa bol viac prehustený. Hráči boli koncentrovaní, tento zápas chceli vyhrať a vytvorili si veľa príležitostí na strelenie gólu."

[Marta Ramón, RAC1] Aký má Pedri a aj jeho spolupráca s Leom Messim vplyv na hru mužstva?

"Pedri hrá najlepšie v strede ihriska a dobre si rozumie so spoluhráčmi. Je dôležitý nielen s loptou na nohe, ale aj bez nej. V našom tíme sa cíti komfortne. Ale vyzdvihnúť je však potrebné aj iných hráčov, pretože dnes aj oni odviedli dobrú prácu."

[Adria Albets, Cadena SER] Zdalo sa, že Messi je dnes šťastnejší ako v predchádzajúcich zápasoch. Znamená to, že svoju budúcnosť vidí v Barcelone?

"To je otázka pre Lea. Ja vidím už dlho, že je spokojný, pracuje po celý čas a je dôležitý pre našu hru. Ale okrem neho sú tu aj ďalší dôležití hráči, ktorí vytvárajú situácie."

[Helena Condis, Cadena COPE] Pjanić dnes odohral celý zápas. Si spokojný s jeho hrou alebo je to dôsledkom rozhovoru, ktorý si s ním absolvoval pred pár dňami?

"Dnes zahral dobre. Čakal na svoju šancu, aby odohral celý zápas a to všetko napriek konkurencii v strede poľa. Dnes bol pre našu hru dôležitý, pomáhal pri tvorbe akcií a okrem toho si plnil aj svoje povinnosti v defenzíve."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Barcelona dnes odohrala veľmi dobrý zápas bez Griezmanna, Coutinha a Busquetsa. Čo to znamená?

"To znamená, že máme silný káder, v ktorom je veľká rivalita. Vďaka tomu môžeme niektorým hráčom v niektorých zápasoch dopriať oddych, pretože kalendár je veľmi nabitý. Dnes práve oni mali príležitosť načerpať sily a pravdepodobne ich uvidíme v ďalších kolách."

[Laura Brugués, TV3] Čo ťa počas dnešného zápasu potešilo najviac?

"Som spokojný s prácou, ktorí hráči odvádzali počas celého zápasu. Pred koncom sme urobili niekoľko chýb, ale mužstvo hralo dobre od samotného začiatku, využívalo vysoký presing a získavalo loptu a zároveň si vytváralo situácie na strelenie gólu."

[Barça TV] Teraz váš čaká krátka prestávka, prvá v tejto sezóne. Čo chceš počas tohto obdobia vylepšiť v hre Barcelony, na čom budete pracovať?

"Po prvé, tento odpočinok potrebujeme, pretože hráči sú veľmi unavení z dôvodu veľkého počtu zápasov. Teraz majú niekoľko dní voľna pre svoje rodiny, neskôr sa vrátia do tréningov pred nasledujúcim zápasom. V súčasnosti nech sa sústredia na sviatky."

zdroj: BarçaTV
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
Marian Premium
2020-12-23 07:29:43
Takže naše megamiliónové posily nehrali preto, lebo proti Valencii nevedeli vytvoriť žiadnu šancu a tie, čo im iní vytvorili, s prehľadom všetky zahodili. Oni nehrali, lebo potrebovali načerpať sily. Dobre vedieť, tréner...
2020-12-23 07:59:37
Ja by som len tolko,ze uz za rozhodnuteho stavu tam mohol poslat aspon na parmin. Puiga,ale tento lisiak sa ho natolko boji, zeby mu dokazal opak toho, ze na treningu je slaby.No a takychto superov by sme mali mat v LL apon 18nast a titul by bol isty.Neni treba moc vyskakovat nad vyhrou,tento novy model co skusa nemusi vyjst v dalsich zapasoch so silnejsimi supermi,lebo on nevie,co by malo muzstvo stabilne hrat. Tento pokus nastastie vysiel no pridu dalsie zapasy, tazsie a uvidime, co bude skusat.