Oscar Mingueza debutoval v prvom tíme FC Barcelona 24. novembra v zápase s Dynamom Kyjev. 21-ročný stopér svojimi výkonmi presvedčil Ronalda Koemana o svojich kvalitách a je veľmi dôležitým elementom v mužstve či už v hre na troch stopérov alebo na štyroch obrancov. Stále síce robí chyby, ale katalánsky denník Sport pozitívne hodnotí jeho rozvoj.

Je zaujímavé, že v Barcelone B si Mingueza nebol schopný vybojovať miesto v základe. V uplynulo ročnom play-off o postup do Segunda A División si sadol na lavičku len v poslednom rozhodujúcom zápase so Sabadell a na ihrisku sa objavil v druhom polčase, keď vymenil zraneného Ronalda Arauja. Zahral v stopérskej dvojici s Jorgem Cuencom.

Na začiatku aktuálnej sezóny si Mingueza zahral v Gymnàsticom, keď ho tréner poslal na ľavú stranu. Tento zápas z tribúny sledoval aj Koeman a hra mladého obrancu ho presvedčila. Na začiatku začal trénovať s prvým tímom a Sport píše, že sa objavili kluby, ktoré mali záujem získať mladíka na hosťovanie. Neskôr sa však zranil Piqué a Umtiti mal problémy dostať sa do formy, čo Minguezovi otvorilo dvere k debutu v prvom tíme. Mladík si počínal dobre, hoci v jeho hre sa objavili aj chyby, napríklad jedna z nich viedla k inkasovanému gólu v zápase s Cádiz. Mingueza doteraz odohral 671 minút a neočakáva sa, že sa vráti späť do Barcelony B.

Kontrakt obrancovi končí v júni 2021, ale Barcelona má možnosť jednostranne predĺžiť spoluprácu o ďalšie 2 roky. V roku 2018 totiž podpísal zmluvu vo formáte 3+2, podobne ako Riqui Puig či Jandro Orellana. Nové vedenie rozhodne, či si Minguezu v tíme udrží dlhšie. Všetko však poukazuje na to, že sa tak stane. Sport v každom prípade dodáva, že mladík odchod z Camp Nou vôbec nezvažuje.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2021-01-01 15:59:03
Nech už dopadne táto sezóna akokoľvek, tak som rád, že sa objavili hráči ako Araujo, Pedri, Mingueza či Fati a budúcu sezonu budú ešte lepší. Hrot treba posilniť niekým lepším ako Braitwaite. Pozeral som posledný zápas a neohúril ma až tak. Má svoje kvality, no nemá na to aby bol základným pilierom Barcelony, takej akú ju všetci chceme mať.
2021-01-01 16:58:51
podla mna je velmi dobry trochu mi pripomina ramosa treba mu dat sancu aby bol nas "barcelonsky ramos" lol........ako jeden z mala stoperov u nas ked nevie co s loptou radsej odkopne , vie aj vyviest loptu a je celkom rychly.......jedinu chybu robi ked leti dlha centrovana lopta dost amatersky bezi k protihracovi ten si loptu spracuje na 1 dotyk a nejak ho vzdy obidu alebo brani zo zlej strany protihraca.....toto musi odstranit take naivne branenie v nebezpecnych situaciach inak je OK (aky je rozdiel medzi nim a napr. umtitim, lengletom atd.......skoro ziadny a ked dame do pomeru plat nieje sa o com bavit....)