Prvá sezóna Frenkieho de Jonga v Barcelone bola skôr sklamaním, no mladý záložník si uvedomil, že v hre Barcelony musí zohrávať väčšiu úlohu aj v ofenzíve. Holanďan si v poslednom čase upevňuje svoju pozíciu v mužstve a hráva na vysokej úrovni.

23-ročný stredopoliar svojim gólom rozhodol zápas proti Huesce, keď si šikovne nabehol do pokutového územia na Messiho milimetrový pas. Nebol to jeho prvý gól v prebiehajúcej sezóne. Aj v zápase proti Realu Sociedad zabezpečil Barcelone plný bodový zisk. De Jong má už v tejto časti ročníka rovnaké štatistiky ako počas toho celého uplynulého. Mohol by síce viac asistovať, ale stojí za zmienku, že v zápase s Levante práve jeho prihrávka na Messiho pomohla mužstvu vyhrať zápas.

V posledných týždňoch De Jongovej hre je ťažké niečo vyčítať aj v tom prípade ak mužstvo nevyhrá. Koeman sa mu snaží v zápasoch zabezpečiť čo najväčšiu slobodu v hre. Tréner služby svojho rodáka využíva naozaj často, keď doteraz odohral až 1769 minút, čo je najviac v mužstve. De Jong hráva pravidelne aj napriek častým zmenám v zostave Blaugranas.

Zápas s Huescou len potvrdil dôležité postavenie De Jonga v prvom tíme Barcelony. Okrem gólu De Jong pre mužstvo získal až 9 lôpt a len Ronald Araujo bol v tejto štatistike lepší. Holanďan počas zápasu stíhal istiť spoluhráčov a pracovať na veľkom priestore. Presnosť jeho prihrávok dosiahla 92% a najčastejšie prihrával Busquetsovi (14) a Messimu (13). Súperovi spôsoboval veľké problémy vďaka zmene herného rytmus a výbornému pokrytiu lopty. Barcelone zabezpečoval plynulosť v hre. Okrem toho vyhral 4 z 8 osobných súbojov a zaznamenal 8 stratených lôpt. Rozhlasová stanica RAC1 ho zvolila za hráča zápasu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
2021-01-04 14:13:21
Podľa mňa, priemerak... Ale tak, každý môže mať iný názor.
2021-01-04 14:38:07
Neskutečnej. To co odběhá, vyveze míč a udrží. Jasně, trochu mu chybí správné řešení a odvaha v poslední třetině hřiště, ale u šestky se není čemu divit. + to, že v záloze hraje SÁM.