Ronald Araujo sa rýchlo spamätal po chybe zo zápasu s Eibarom a vo včerajšom zápase proti SD Huesca zahral výborne. Potvrdil, že má pred sebou zaujímavú budúcnosť v drese Blaugranas.

Uruguajčan odohral veľmi dobrý zápas aj proti Eibaru, no v 57. minúte po jeho chybe strelil Kike García gól. Táto chyba však Arauja nezlomila, pretože už v tomto spomínanom zápase sa rýchlo otriasol a hral výborne. Po zápase v rozhovore pre médiá si svoju chybu jasne priznal a proti Huesce potvrdil, že Ronald Koeman s ním môže počítať.

Ako informuje Mundo Deportivo, Araujo v zápase s Huescou zaznamenal najviac získaných lôpt v tíme Barcelony (10) a okrem toho sa nedopustil žiadneho faulu. Aj napriek mladému veku a tvrdej hre dokáže Uruguajčan hrať mimoriadne čisto. So súpermi bojuje s adekvátnou silou a dobrým načasovaním. Tieto vlastnosti ho predurčujú k tomu, aby bol skvelým obrancom. Nie je to v každom prípade prvý zápas, v ktorom Araujo nezapríčinil ani jeden faul. Počas štyroch odohraných zápasov sa dopustil len dvoch faulov. Vo včerajšom zápase okrem toho vyhral 4 z 5. osobných súbojov.

Araujovi sa okrem toho výborne darilo aj pri vyvážaní lopty. Zaznamenal 94% úspešnosť prihrávok (59/63) a 6 z 8. dlhých prihrávok našlo svojho adresáta. Mladík si je v každom prípade vedomý toho, že na tomto hernom aspekte musí naďalej popracovať a naďalej získavať skúsenosti. V súčasnosti sa však prezentuje veľmi sľubnými výkonmi a stojí za zmienku, že keď nastúpil v základnej zostave, Barcelona inkasovala len 5 gólov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2021-01-04 19:58:34
Je to veľmi talentovaný obranca a veľmi sa mi páči jeho štýl bránenia. Ak si udrží výkonnosť tak máme obrancu na veľmi veľa rokov :)