FC Barcelona oficiálne informovala, že v platnosti zostáva doterajší termín prezidenstkých volieb, ktorý bol stanovený na 24. januára. Nižšie si môžete prečítať plné znenie vyhlásenia.


"Riadiaca komisia FC Barcelona sa v utorok stretla, aby sa zaoberala žiadosťami niekoľkých kandidátov na prezidenta v súvislosti s vplyvom nových obmedzení, nariadených Generalitat, na proces zbierania podpisov kandidátmi.

Komisia konzultovala s vládou, aby zhodnotila význam týchto obmedzení na volebný proces s cieľom poskytnúť kandidátom čo najzreteľnejšiu odpoveď.

Katalánska vláda po konzultácii potvrdila, že volebné miesta môžu zostať otvorené na zbieranie podpisov do 11. januára a pohyb osôb oficiálne zaregistrovaných vo voľbách, bude umožnený.

Riadiaci výbor zároveň potvrdzuje, že nie je možné nahradiť fyzické hlasovacie lístky virtuálnymi hlasovacími lístkami, pretože takáto možnosť by musela byť prijatá skôr v momente zvolania volieb. Na druhej strane, elektronické hlasovanie vo voľbách nebolo zatiaľ technicky implementované a súčasný zákon o voľbách, vyslovení nedôvery a zmeny štatútu to neumožňuje.

Riadiaci výbor zároveň potvrdzuje, že kandidáti môžu zbierať podpisy do 11. januára. [...] Klub zároveň pripomína, že 24. januára ako deň volieb a zápisnice boli potvrdené Generalitat s cieľom uľahčiť všetkým zber podpisov v čo najlepších podmienkach. Volebná komisia je na základe štatútu jediný orgán zodpovedný za riešenie všetkých volebných záležitostí a  Riadiaci výbor za správu, administráciu a prezentáciu klubu."


zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-01-07 15:39:05
Čo si myslite ktorý by bol adekvátny prezident Barcelony ? Zmena trénera po voľbách a keď hej tak kto ?
2021-01-07 15:59:31
Laporta a Koemana nechat minimalne do konce sezony. Hra se zda se zlepsuje. Pamatuji jak jsme nedavno mivali 3 strely na branu za zapas a ted mivame 4+ za polocas. Nechci Koemana prehnane hajit ale kdyz se jen tak na vterinku zamyslim tak minimalne 6 bodu jsme ztratili jen kvuli individualnim chybam. Asi jsem jediny ale me se libi kam to smeruje. Ale kdo vi za dva zapasy to muze byt zase hruza.