Sergio Busquets odohral včera svoj 600. zápas v drese Blaugranas. V stretnutí s Granadou predviedol vynikajúci výkon, čo potvrdzujú aj štatistiky.

Viac zápasov v drese Blaugranas ako druhý kapitán FC Barcelona odohrali už len Andrés Iniesta (674), Leo Messi (751) a Xavi (767). Toto jubileum oslávil veľmi dobrým výkonom na Nuevo Los Cármenes. Pri lopte bol najčastejšie zo všetkých hráčov Barcelony (135). Taktiež zaznamenal najviac presných prihrávok v zápase (116). Na ďalších miestach sa v tejto štatistike umiestnili Oscar Mingueza (92) a Samuel Umtiti (75). Ostatní hráči Barcelony zaznamenali o polovicu menej presných prehrávok ako Busquets. Sergio zahral 7 presných dlhých prihrávok a aj v tomto smere bol najlepším hráčom. Pre mužstvo vypracoval dokonca 3 gólové príležitosti.

Stojí za zmienku, že 116 presných prihrávok v jednom zápase je rekord mužstva v prebiehajúcej sezóne La Ligy. Predtým tento rekord držal Jordi Alba a jeho 111. presných prihrávok v zápase s Huescou. V Lige Majstrov patrí rekord Miralemovi Pjanićovi, ktorý v zápase s Ferencvárosom zaznamenal 126 presných prihrávok. Katalánsky záložník okrem toho získal pre mužstvo 7 lôpt, vďaka čomu bol v tíme z tohto pohľadu druhý najlepší.

Štatistiky Busquetsa v zápase s Granadou

- 90 odohraných minút
- 116 presných prihrávok
- 10 nepresných prihrávok
- 1 presná prihrávka do voľného priestoru
- 7 presných dlhých prihrávok
- 1 prihrávka za obranu
- 3 vytvorené príležitosti
- 7 získaných lôpt
- 7 stratených lôpt
- 3x faulovaný
- 1 žltá karta

Sergio Busquets komentoval aj 600. odohraných zápasov v drese Blaugranas: "Som veľmi spokojný s ďalšími odohranými zápasmi a dosiahnutím počtu 600. zápasov vo farbách Barcelony. Úžasné víťazstvo, ideme ďalej," napísal Sergio na Instagrame po zápase s Granadou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

16 komentáre
Revive Premium
2021-01-10 15:23:13
Včera Busi odohral asi najlepší zápas túto sezónu. Síce do obrany nestíha, že vôbec ale dopredu to bolo dobré.
2021-01-10 15:23:13
Xavi a Iniesta mali dostatok chochmesu a sebareflexie, že vedeli, kedy treba prestať, kedy už nie sú prínosom pre mužstvo. Bohužiaľ, nie každý je taký....