Antoine Griezmann sa k Barcelone pripojil v lete 2019, ale odvtedy to v drese Blaugranas nemal jednoduché. Až posledné zápasy naznačujú, že karta sa v jeho prípade konečne obracia. Čo však stojí za stúpajúcou formou francúzskeho útočníka?

Katalánsky denník Mundo Deportivo sa snaží priniesť odpoveď na túto otázku. Faktom je, že Griezmann za posledný týždeň odohral dvojicu veľmi dobrých zápasov, v ktorých strelil 2 góly a prihral na ďalšie 2. Vyzerá to tak, že Koeman začal využívať rozostavenie 4-3-3 namiesto doteraz preferovaného 4-2-3-1 a práve tento herný formát sadol Griezmannovi ako uliaty, hoci pre neho to znamená, že musí hrať na ľavej strane útočného tridente, teda na pozícii, ktorá je pre neho trochu neznáma.

Griezmannovi táto zmena pozície zjavne prospela a zároveň mu pomohla aj forma Lea Messiho, ktorý sa opäť baví futbalom. Francúz bol v hierarchii ešte donedávna za Braithwaiteom, ale to sa už zmenilo. Tretím útočníkom do partie je Dembélé, s ktorým si bývalý hráč Atlética na trávniku rozumie veľmi dobre. Celá Barcelona ako mužstva hrá v poslednom období veľmi dobre, keď z posledných 8. ligových zápasov vyhrala hneď 6 duelov.

Koemanovi sa zároveň zranenia v tíme na rôznych pozíciách postarali o to, že sa mu v podstate utriaslo zloženie základnej zostavy. Hoci trochu vynútene, táto kombinácia hráčov na ihrisku priniesla očakávané ovocie. Uvidíme, čo spôsobí postupný návrat zranených hráčov z maródky. Do mužstva sa totiž budú chcieť vrátiť Fati, Coutinho, Piqué aj Sergi Roberto. Vzhľadom na súčasnú formu hrajúcich hráčov, to však nebudú mať jednoduché, čo len zvýši konkurenciu v tíme a to je pre mužstvo určite dobrá správa.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-01-12 09:28:19
hlavne opatrne s tými optimistickými článkami. Je super, že Grizzymu sa darí v novom roku, ale stále je to len pár dobrých zápasov. Tých katastrofálnych bolo podstatne viac.
2021-01-12 09:32:18
doteraz ked sme hrali 4-3-3 a Griez bol na LK a nešlo mu to, každy hovoril že on neni LK a tento system mu nevyhovuje..teraz zrazu zrahral jeden - dva zapasy dobre, a už je ten system pre neho ako stvorený...zvláštne. Každopádne mu držím prsty nech mu to sype nadalej