Ronald Koeman odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zápasom s Realom Sociedad.

[Mario Robert, Barça TV] Do akej miery vám decembrový zápas s Realom Sociedad pomohol pripraviť mužstvo na zajtrajší zápas?

"Náš súper chce hrať, chce presovať, má jasné úmysly. Prvý polčas bol v našom podaní fantastický a výsledok bol dobrý. Reakcia Realu Sociedad bola veľmi dobrá a my sme mali problémy. Obe mužstvá chcú zajtra hrať, takže zápas bude zaujímavý."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Môže vám tento zápas a superpohár ukázať, ako ďaleko ste v tejto sezóne schopní zájsť?

"Štyri kluby chcú urobiť všetko, aby získali prvý titul v sezóne. Všetci majú šancu, my chceme ukázať takú hru, ako v poslednom čase. Zlepšili sme hru, rozvíjame sa."

[Marta Ramon, RAC1] Messi mal v poslednom čase problémy a bol vystriedaný. Ako sa cíti? Aký je jeho postoj k tomuto poháru?

"Problémy má niekoľko hráčov, jedným z nich bol aj Leo, pretože sme ho vystriedali. Podobné to bolo s De Jongom alebo Destom. Zdá sa, že všetci budú môcť zajtra hrať, týka sa to aj Arauja. Čaká nás ešte dnešný tréning, aby sme sa presvedčili, či sú pripravení na 100%. Sú na tom dobre. Hráme proti ťažkému súperovi."

[Lluis Flaquer, Cadena SER] Pred týždňom si od mužstva žiadal efektivitu, tá sa teraz zlepšila. Aký je ďalší krok, o ktorý žiadaš teraz?

"Takáto efektivita ako v zápase s Granadou nie je častá. Ale na druhej strane sa častejšie prihodia zápasy, v ktorých sa mýlime. V útoku je to lepšie, do ofenzívy sa zapája viac hráčov a útočníci môžu súperom narobiť problémy. Pracujeme v obrane a získali sme určité sebavedomie."

[Helena Condis, Cadena COPE] Je možné, že prezidentské voľby budú preložené. Laporta dnes povedal, že klub už nemôže byť dlhšie bez prezidenta. Súhlasíš s ním?

"Je dôležité, aby všetko bolo na svojom mieste, s tým súhlasím. Je tu však pandémia, takže ak sa voľby nebudú konať, je potrebné to akceptovať. Zdravie je najdôležitejšie. Musíme urobiť všetko, aby sme sa vrátili do normálu."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Môžeš získať prvý titul s Barcelonou. Ako dôležitý je pre teba superpohár? Pred rokom bol Valverde po vypadnutí odvolaný.

"Táto trofej je pre nás dôležitá, Barcelona je zvyknutá bojovať o tituly. Nie je to najdôležitejší pohár, pretože existuje La Liga, Liga Majstrov a Copa del Rey. V každom zápase však chceme dať zo seba všetko, nasadíme najlepšiu zostavu, aby sme postúpili do finále."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Ako sa cíti Araujo? Bude môcť zajtra hrať?

"Včera trénoval individuálne a dnes bude trénovať s mužstvom. Počkáme, ale verím, že zajtra bude môcť hrať."

Bolo by víťazstvo v Superpohári definitívnym bodom zlomu v tejto sezóne?

"Nemyslím si. Futbal je niekedy taký zvláštny, zdá sa, že ste vo forme a vyhrávate a potom sa všetko rýchlo zmení. O titule je zbytočne hovoriť pred semifinále, je potrebné ísť krok po kroku."

[Jordi Blanco, ESPN] Cíti sa mužstvo lepšie v ofenzívnejšom rozostavení 4-3-3?

"Mužstvo bolo v poslednom čase koncentrovanejšie a viac si verilo. Zlepšili sme sa aj v tomto aspekte. Keď nemáme loptu, stiahneme sa a nenechávame voľný priestor. Zlepšujeme hru, schopnosti záložníkov tvoria nebezpečenstvo, vytvárame si viac šancí. Predtým sa stávalo, že Leo hrával ako falošná deviatka. Zdá sa, že si viac veríme, to je rozdiel."

[Albert Hernández, TVE] Ste favoritom turnaja ak berieme do úvahy formu štyroch hrajúcich mužstiev?

"Nemyslí si. Na forme z posledného obdobia nezáleží. Real Sociedad mal po skvelom začiatku horšie výsledky. Videl som však veľa zápasov a z futbalového hľadiska je to jeden z najlepších tímov. My sme v poslednej dobe vyhrávali, ale všetci súperi sú silní a nevidím jasného favorita."

[Jordi Grau, TV3] Je potenciálne finále proti Realu motivujúce?

"Nie som zástancom toho, aby sme hovorili o finále pred semifinále. Na túto otázku nemôžem odpovedať. Musíme dobre pracovať a zahrať zajtrajší zápas. Dúfam, že vyhráme."

[German Bona, Sport] Ak sa voľby odložia, budete musieť nájsť nejakú dohodu s Riadiacou komisiou na to, aby sa prestupy uskutočnili?

"Neviem, naozaj neviem. Vieme, čo chceme a teraz musíme počkať na doriešenie záležitosti s voľbami. Nie je to moment, aby sme tu s týmto strácali energiu. Ja o tom nerozhodujem, pre mňa je dôležitejší zajtrajší zápas."

[Ángel Pérez, Mundo Deportivo] Plánuješ zmeny v bránke vzhľadom na to, že ide o inú súťaž?

"To závisí od hráčov. Ak sa Ter Stegen bude cítiť dobre, nie je veľa dôvodov na zmenu. V našom kádri existuje rivalita, najprv sa musíme pozrieť na to, či sú všetci dostupní."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-12 22:08:49
https://m.youtube.com/... Jen tak to tu necham. A pridam komentar ze Koeman prodelal v minulem roce infarkt a vymenil pohodlne mistecko trenera Nizozemska aby trenoval Barcelonu v tehle srackach.
Marian Premium
2021-01-13 07:03:36
Takže nijaká rotácia, postaví tých, čo sú teraz v laufe. Musím zamieriť do tipovačky vyhodiť Umtitiho, Puiga, Pjaniča a Braithwaita a šupnúť do základu Arauja,Pedriho,Busquetsa Griziho.