Imanol Alguacil včera absolvoval tlačovú konferenciu pred dnešným zápasom s Barcelonou.

Myslíš si, že Real Sociedad zastihol Superpohár v najhoršom momente?

"Myslím si, že všetko, čo sa deje v tomto tíme je pozitívne, pretože sme veľmi mladý tím a všetko, čo sa nám prihodí, nám pomáha v našom učení a ďalšom zlepšovaní a vďaka tomu rastieme veľmi rýchlo. Pred rokom, keď sme začínali sezóne, určite nikto nemyslel na to, že si zahráme v semifinále Španielskeho superpohára. Sme tu vďaka všetkých tým chybám, ktoré sme urobili. Túto sezónu sme začali v šialenom tempe, čo sa týka hry aj výsledkov, takmer neudržateľnom. Teraz je vidieť, že sme si udržali úroveň hry, ale nie výsledkov. V tomto kontexte nás Superpohár nezastihol v najlepšom období, ale máme túžbu a odhodlanie. Vieme, že hráme proti najlepšiemu mužstvu v lige, ale sme presvedčení, že môžeme vyhrať."

Zmenili sa obe mužstvá od posledného vzájomného zápasu v La Lige priveľmi?

"Niečo som mohlo zmeniť, rozvoj situácie v prípade Barcelony je pozitívny a u nás skôr negatívny vzhľadom na výsledky, ale dva identické zápasy neexistujú a zápas nebude rovnaký ako ten ligový. Vtedy sme boli blízko, mali sme svoje šance, tak prečo by sme ich nemali mať aj v Superpohári? Ak budeme hrať tak ako dokážeme, som presvedčený, že môžeme vyhrať."

Je podľa teba favoritom tohto semifinále Barcelona?

"Chápem, že veľa ľudí vidí Real Madrid alebo Barcelonu ako favorita, ale keď hrá Real Sociedad, ja vidím ako favorita vždy môj tím. Čelíme skvelej Barcelone, ktorá je v mimoriadnom momente, no za favorita aj tak považujem Real, pretože bez toho sa tak silné mužstvo ako Barcelona nedá poraziť. Takto vždy pristupujem k všetkým zápasom."

Ako hodnotíš hráčov pred semifinále?

"Myslím si, že sú dobre motivovaní. Aj ja som veľmi motivovaný a potom sa neviem ovládnuť. Hráčov som počas príhovoru dobre namotivoval, hoci niektorí boli už predtým. Je to jeden zápas a niekedy je prehnaná motivácia pozitívna, nemôžeme veľmi preháňať, ale motivovať mužstvo je nevyhnutné."

zdroj: marca.com as.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-13 10:24:54
Typek vyzerá jak mŕtvola po rozklade
2021-01-13 14:11:03
Treba správne na motivovať hráčov ?