FC Barcelona sa vo finále Španielskeho superpohára stretne s Athletic Club, ktorý vo včerajšom semifinále porazil Real Madrid 2:1. Otázkou však je, či víkendový zápas stihne aj Leo Messi.

Kapitán FC Barcelona má v poslednej dobe problémy so stehenným svalom. S mužstvo netrénuje a nenastúpil ani na semifinále s Realom Sociedad, čo len potvrdzuje, že sa nejedná o banálny problém. Barcelona v každom prípade vôbec neinformovala, či je Messiho zranenie vážne, čo zvyšuje pochybnosti o jeho zdravotnom stave. Španielske médiá nemajú zhodné informácie o tom, či kapitán Barcelony nastúpi vo finále alebo nie.

AS informuje, že Barcelona je v tejto otázke optimistická a verí, že Messi do zápasu s Bilbaom zasiahne. Lekári sa obávajú, že Messi si natiahol hamstring na ľavej nohe. Katalánsky denník Sport zas tvrdí, že Messiho návrat sa nemusí uponáhľať, pretože sezóna je dlhá a Barcelona bude potrebovať svojho kapitána v rozhodujúcej fáze sezóny. Denník si preto myslí, že je málo pravdepodobné, aby sa 33-ročný Argentínec v nedeľu objavil na trávniku.

Cadena SER informuje, že Messi chce hrať vo finále. Rádio v každom prípade tvrdí, že zdravotný stav hráča v stredu nebol najlepší, ale v posledných hodinách sa zlepšil. El Chiringuito na druhej strane prináša informáciu, že Messi bude Koemanovi na zápas k dispozícii.

Barcelona dnes odštartuje prípravy na tento zápas o 11:00. Ak bude Messi na tréningu chýbať, napovie to veľa o jeho zdravotnom stave, hoci nie je možné vylúčiť, že konečné rozhodnutie bude prijaté na poslednú chvíľu. Všetko závisí od rozvoja situácie.

zdroj: marca.com sport.es as.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
8JK8 Premium
2021-01-15 09:00:40
V kľude by som nechal Lea na lavičke netreba to siliť pokiaľ to bude možné mohol by nastúpiť s lavičky a možno sa zápas bude vyvíjať tak že nebude ani potrebný
2021-01-15 09:41:10
stegen - alba lenglet araujo dest - de jong puig pedri - dembele breitweit griezman