Jeden z kandidátov na prezidenta FC Barcelona je presvedčený, že Lionel Messi môže zostať na Camp Nou aj po skončení tejto sezóny. V tomto smere by bol veľmi nápomocný Xavi Hernádez.

Lionel Messi "chce ukončiť svoju športovú kariéru na Camp Nou," vyhlásil Víctor Font. Kandidát na prezidenta verí, že v tomto smere by mohol byť veľmi nápomocný návrat Xaviho Hernándeza do Barcelony.

Voľby v Barcelone sa budú konať 24. januára, hoci tento termín nie je istý a nakoniec sa voľby môžu aj preložiť. Aktuálne je jasné len to, že kandidovať môžu Laporta, Font a Freixa, pretože len títo traja kandidáti vyzbierali dostatok hlasov od socios. V prieskumoch výrazne vedie Laporta pre Fontom, no druhý menovaný verí, že sa mu vo voľbách podarí prekvapiť.

Nech sa prezidentom stane ktokoľvek, vyriešiť Messiho situáciu v Barcelone nebude jednoduchá úloha. Font v každom prípade verí, že kľúčom k ďalšiemu zotrvaniu Messiho v klube môže byť práve príchod Xaviho: "Messi to vysvetlil, v ideálnom prípade by chcel zostať a ukončiť športovú kariéru v Barcelone," povedal pre Mundo Deportivo. "Pred letom, keď existovala veľká frustrácia, neustále hovoril, že najdôležitejšou podmienkou pre neho je, aby existoval víťazný a konkurencieschopný projekt," uviedol.

"S ľuďmi ako Xavi, máme víťazný a konkurencieschopný projekt. Vzťah medzi Xavim a Messim existuje, verím, že ide o jeden z hlavných dôvodov a záruk, že Messi bude s našim projektom veľmi spokojný a bude mať množstvo dôvodov k tomu, aby pokračoval," povedal Font, ktorý dodal, že nevie, či Xavi je s Messim v kontakte: "Neviem, o čom sa rozprávajú, neviem, či sú v kontakte, no majú istý vzťah, ale neviem, do akej miery alebo detaily o tom, o čom sa rozprávajú."

zdroj: goal.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-01-15 11:48:40
Já si nemůžu pomoct, ale tohle jsou pro mě takové populistické kecy... Na začátku se mi Font docela zamlouval, ale tímto mě hrozně irituje. Jen kecá a kecá.
U Laporty si taky nejsem jistý, zdaje to správná volba - ano, mnoho věcí se mu povedlo. Mnoho také ne. A dvakrát do jedné řeky nevstoupíš... Nevím no.
2021-01-15 11:55:37
Už sú tie jeho reči trápne. Stále hovorí to isté dookola. Messi tu zostane, Xavi bude hlavným "strojcom" jeho projektu atď. Ako sa mi pačil tak sa mi znechutil. Laporta možno tiež nie je ideálny, ale tie blbe reči Fonta no comment