Rivaldo vyzdvihol Ronalda Koemana za to ako pracuje s mladými hráčmi a kritizoval Zinedina Zidana za to, že to isté nedokázal urobiť v Reale Madrid.

Bývalý legendárny hráč FC Barcelona vysvetlil, že Holanďan dokázal v prvom tíme Blaugranas úspešne zohrať mladé talenty so skúsenými veteránmi: "Vždy som hovoril, že pri trénovaní mladých talentov je kľúčové to, aby sa na nich nevyvíjal priveľký tlak. Myslím si, že Koemanovi sa darí prepojiť týchto chalanov s Busquetsom, Messim a Jordim Albom," napísal Rivaldo vo svojom stĺpčeku pre Betfair.

"Koeman si za to zaslúži rešpekt a gratuláciu. Neviem, kto každý za tým bude, ale Zidane robí pravý opak toho, keď začínal a využíval mladé talenty ako Valverde, Rodrygo či Vinicius. Tento týždeň som čítal, že by to mohol byť trest, pretože Vicinius mal pozerať do mobilu počas Zidanovho príhovoru," pokračoval.

"Tieto veci by sa nemali riešiť tým, že futbalista bude odstavený od hry, pretože potom ubližujete vlastnému tímu a Zidane si ubližuje aj sám. Znamená to nenasadiť hráča, ktorý by mohol byť rozhodujúci v mnohých zápasoch. Toto sa rieši zvyčajne pokutou," uviedol.

Rivaldo vo svojom stĺpčeku nezabudol vyzdvihnúť Ter Stegena za jeho brilantný výkon v zápase Barcelony s Realom Sociedad: "Pre mňa je Ter Stegen najlepším brankárom, akého som kedy v Barcelone videl, je dokonca pred Víctorom Valdésom. Mnohí so mnou nebudú súhlasiť. Videl som prvé kroky Valdésa v Barcelone a je pravda, že majú podobný štýl, ale napriek tomu trvám na tom, že Ter Stegena mám radšej, zdá sa mi lepší," napísal.

"V súčasnosti je najlepším brankárom na svete. Môžete použiť množstvo prívlastkov, ale pre mňa nie je len veľmi dobrým brankárom, ale taktiež je veľmi istý s loptou na nohe, je zárukou," dodal.

Rivaldo sa následne vyjadril aj k Dembélému, ktorý sa postupne začína dostávať do formy. Brazílčan napísal, že Francúz sa musí naďalej sústrediť na tréningoch, aby vo futbale zaznamenával neustály progres: "Priznávam, že niekedy som ho kritizoval. Ale vždy som hovoril, že Dembélé je skvelý hráč, ktorý jednoducho potrebuje, aby nebol rozptyľovaný a sústredil sa na to, čo je dôležité: futbal a Barcelonu. Má množstvo brilantných zdrojov a vie hrať oboma nohami. Má aj výraznú osobnosť. Ak je koncentrovaný, bude schopný ohromiť každého," uzavrel.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
Reekwon Admin
2021-01-16 20:47:07
Pokud se podíváme a porovnáme mladé hráče Realu Madrid a Barcelony, tak by to mělo jasně vyznít ve prospěch Barcelony. Rivaldo zmínil Viniciuse a nevím jestli z něho má někdo stejný pocit, ale mě se nejeví jako nějaká budoucí superstar. Je mu sice jen 20 let, ale jeho gólové statistiky jsou příšerné a úspěšnost střelby taktéž. Je technický a opravdu velmi rychlý, ale to jsou i hráči na nižší úrovni a nejednou jsem zaznamenal příspěvky na madridských portálech, že se chová jako obrovská hvězda, přitom zatím není nic. Často byl porovnáván s Fatim a to si myslím, že byl naprostý přestřel. Stejně tak Rodrygo nevypadá, že by pod Zidanem zaznamenal v brzké budoucnosti nějaký extrémní výkonnostní nárůst, když místo něho hraje raději Vazqueze.

Abych ale Realu jen nekřivdil, tak Federico Valverde společně s Martinem Odegaardem na to rozhodně mají, alespoň z toho, co jsem od nich viděl, ale nějak extrémně je nakoukané nemám. A z naší strany musím zmínit Trincaa, který zatím vypadá jako jeden z nejhorší nákupů léta, za ty peníze, které Barcelona vyplatila, jsem čekal opravdu něco jiného a ty příležitosti měl a ještě mít bude, ale zatím je to obrovské zklamání a jestli v tom bude pokračovat, tak minimálně hostování by mělo být nutností. Naopak dvojici Realu, které jsem zmínil mohou skvěle sekundovat Puig s Pedrim a i vlastně Frenkie de Jong, kterému je také stále 23 let. Možná si to někdo myslet nebude, ale máme lepší mladé hráče, než Real Madrid.
2021-01-16 22:41:42
Zidane je slabucky trener. Jeho jedine trenerske uspechy boli z 90% zariadene rozhodcami.