Zverenci Ronalda Koemana nedokázali pretaviť prvé finále tejto sezóne v zisk trofeje, keď prehrali s Athletic Club 2:3 po predĺžení. Stretnutie bolo veľmi vyrovnané, no Barcelona opäť hrubo chybovala v obrane.

Najlepšie: Nechýbali emócie

V posledných rokoch platilo, že ak sa Barcelona dostala do finále, očakávalo sa, že vyhrá a najmä v prípadoch, keď jej súperom je papierovo slabšie mužstvo. Dnes sme však tento rozdiel na ihrisku nevideli, vďaka čomu si fanúšikovia užili množstvo emócií až do samotného záveru. 5 gólov, medzi nimi aj krásna strela od Williamsa či dva presné zásahy od Griezmanna, množstvo osobných súbojov, predĺženie s červenou kartou pre Messiho či množstvo filmovania a zákerností od hráčov súpera. Dá sa povedať, že zápasu chýbala už len čerešnička na torte v podobe penaltového rozstrelu. No predovšetkým šťastnejší koniec pre barcelonismo. Pre nezainteresovaného diváka však išlo o napínavé stretnutie.

Najhoršie: Katastrofálne chyby v obrane

Barcelona dokázala v tomto zápase streliť góly zásluhou Antoine Griezmanna a dvakrát viedla. V rozhodujúcich momentoch však nedokázala pridať ďalšie góly a za to zaplatila priveľkú cenu, pretože kvôli absurdným chybám v obrane inkasovala a neraz. Mýlili sa všetci - počnúc Albom, ktorý dnes zaspal pri dvoch góloch, cez Arauja a Lengleta až po Minguezu. Príchod mladého Španiela bol pre mužstvo fatálny, pretože nedokázal získavať lopty, zapríčinil niekoľko štandardných situácií a v obrane bol prakticky zbytočný. Štandardné situácie dnes celé mužstvo bránilo vyslovene zle. Je potrebné na rovinu povedať, že s takouto defenzívou je ťažké vyhrať nielen nejaký titul, ale aj nejaký ligový zápas.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

11 komentáre
2021-01-18 00:26:19
Najhorsie: otras zo strany Bilbaa
Najhorsie 2: Manzano
2021-01-18 00:27:04
Jeden z najlepších stopérov, akí kedy v Barcelone hrali a trénuje tak, že asi nikomu v lige nie je jednoduchšie streliť gól, ako Barcelone...