Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po prehre s Athletic Club vyhlásil, že aj napriek tejto prehre sa mužstvo po celý čas rozvíja a zlepšuje.

[Marta Ramón, RAC1] Aké závery vyvodzuješ z tohto zápasu? Prečo ste prehrali finále, čo si mohol urobiť inak?

"Bol to vyrovnaný zápas. Druhý počas bol v našom podaní lepší, v prvom sme často strácali loptu v strede poľa, neboli sme veľmi nebezpeční. Dvakrát sme sa ujali vedenia, druhý gól sme inkasovali prakticky v 90. minúte. Vyhrať zápas takýmto spôsobom je ťažké."

[Adria Albets, Cadena SER] Aký vplyv môže mať táto prehra na morálku mužstva a ako to odráža tvoju doterajšiu prácu v klube?

"Sme smutní a depresívni z konečného výsledku. Hrali sme, aby sme vyhrali, nie prehrali. Nemôžeme sa však ľutovať, pretože čoskoro náš čakajú ďalšie zápasy. Musíme si ísť svojou cestou. Dnes som videl veci, ktoré sme zlepšili. Samozrejme, v obrane nám nevyšlo všetko, inkasovali sme tri góly. Pred vlastným pokutovým územím musíme byť agresívnejší, dostupovať súpera, nenechať ho vystreliť či odcentrovať. V týchto aspektoch musíme byť lepší. Pokiaľ ide o mňa, dávam zo seba všetko. Sme v prechodnom období, dnes sme videli množstvo pozitív, ale táto prehra je ťažká."

[Helena Condis, Cadena COPE] Leo Messi dnes videl prvú červenú kartu v klubovej kariére. Bol to prejav bezmocnosti a bol dnes Argentínec v plnej dispozícii?

"Leo po toľkých rokoch medzi elitou najlepšie vie, či je schopný hrať. Rozprával som sa s ním a povedal mi, že je pripravený. Bojoval počas celého zápasu a jednoducho robil všetko, čo mohol."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Je dnešná prehra vzhľadom na doterajšiu prácu tímu krokom vzad?

"Nemyslím si to. Samozrejme, že výhra vo finále vždy dokazuje, že ste na dobrej ceste, ale je to len jeden zápas. Verím, že v nasledujúcich zápasoch budeme schopní dokázať, že sa nachádza v dobrom momente. Potrebujeme čas, pre mnohých je toto finále dôležitá skúsenosť, ktorá im padne vhod v budúcnosti."

[Xavi Lemus, TV3] Ako hodnotíš prácu rozhodcu Gila Manzana? Zaslúžili si hráči Bilbaa podľa teba viac žltých kariet?

"O rozhodcoch radšej nebudem hovoriť, pretože by som musel zopakovať isté veci a to nechcem urobiť."

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Kľúčovým momentom zápasu bol gól súpera po štandardnej situácii. Athletic strelil takýto gól aj skôr, ale ten nebol uznaný. Sú tieto situácie spôsobené chybným rozostavením v šestnástke?

"Ide predovšetkým o silu súpera, ktorý takýmto spôsobom dokáže využiť voľný kop. Athletic má hráčov, ktorí sú veľmi dobrí vo vzduchu a vždy nám robia problémy. Niekedy nám v týchto situáciách chýba výška. Musíme analyzovať gól na 2:2, pretože sa mi zdá, že obranná línia bola zle postavená. Ale v tomto momente si tým nie som istý."

[Bruno Balleste, Barça TV] Aký odkaz by si chcel fanúšikom Barcelony po tomto náročnom večeri poslať?

"Urobili sme všetko, aby sme finále vyhrali. Pred koncom zápasu bol každý z nás unavený, je to ťažké pre obe mužstvá. Prehrali sme, ale naďalej si veríme. Je to prechodná sezóna, v mužstve je množstvo mladých hráčov. Aj keď urobia chyby, poučia sa z nich do budúcnosti. Pre veľkú časť hráčov to bolo prvé finále. Budúcnosť klubu je optimistická, je tu veľa talentovaných hráčov. Prehra v tomto zápase neznamená, že sme boli slabší. Mali sme smolu, pretože sme inkasovali pred koncom prvého aj druhého polčasu. Bolo to pre nás ťažké."

zdroj: BarçaTV
foto: youtube.com

Diskusia

11 komentáre
2021-01-18 01:10:13
Rony ukázal si nám to do tohto zápasu, že ste sa zlepšili a naivne som vám veril, že dokážete vyhrať a vyhráme prvú trofej
2021-01-18 01:11:57
Zlý výkon. Horšie bude jak predrbeme aj s Cornellou??a znovu a opäť v pohary?